BOŽIČNA OKRASITEV DOMA

PRAZNIČNO KOSILO Z NAJINO MLADINO 2016

Bil je čudovit praznični vikend, zdaj pa lahko rečem, da sem začutila tisti pravi pridih prazničnih dni.
Začelo se je s čudovitim petkom, saj sem se odzvala prijaznemu povabilu Martine in jo obiskala. Kot je že sama zapisala v komentarju, sva se malo potepali po trgovincah,  malo ustvarjali, fejst klepetali in dobro jedli.   Najina dobra prijateljica Vladka je obe navdušila s prazničnim menujem in tako ga je Martina prva naredila za svojega Nika, potem pa  sva enega naredili še za našega Nika in celo mojo familijo.  
Bila sem tako dobre volje, da sem kar poplesavala in zvečer okrasila celo stanovanje, saj sem tako kot vsako leto pripravljala praznično kosilo za svojo družino, kar  mi res veliko pomeni, po odzivu, pa vem, da veliko pomeni tudi ostalim.  Bilo je čudovito in zdaj ko pišem sem še polna vtisov, ki so ogreli moje srce. Glede na to, da smo skoraj čisto vse pojedli, je bil meni več kot super sestavljen, pod smrečico smo imeli skupno darilo, vedno priskrbim družabno igrico, kaj lepega povem, pripravim kakšen hec ali presenečenje, letos pa se je seveda vse vrtelo okrog vnučka. Ta dan mi je najlepše bogastvo. Res je tako kot mi je prišepnila super prijateljica; saj sploh ni važno kaj je pod smrečico, važno je, kdo je okoli nje.
Rada sem žena, mama in babica.
Ker ima Nik tako zelo rad lučke, sem se letos posvetila predvsem  osvetlitvi.  Takšne lučke z otroškimi motivi, ki po vrhu vsega še spreminjajo barvo  mi je priskrbela sestrična.  V petek pa je Martina poleg tega, da sva sami dobili dva jelenčka v njihovem Tediju aktivirala še moža,  ki je priskrbel še za ostala dva.  No tile Božički in jelenčki so se vozili v Tininih letečih balončkih. 
Poleg sem za popestritev  obesila še stiroporne krogle, ki sem jih namazala z belo pasto in posula z belimi bleščicami.  Vse sem seveda posrčkala,  ker  je to naše prvo skupno veselodecembersko kosilo z našim srčkom.

Ko bi ve vedele kako je bilo Niku všeč, da sem spet kar poplesavala od sreče……..

Še malce ostale dekoracije za  navdih. Prepričana sem, da so tudi pri vas zagorele svečke in lučke, da ste praznično opremile mizo in svojemu domu dale praznični pridih.. Pokažite s kakšno OKRASITVIJO DOMA boste letos presenetile in hitro polinkajte na prvo objavo veselodecemberskega izziva.
















Komentarji

Oseba Helena sporoča …
Joj, Darja, kaj naj napišem??? Pravljično lepo in okrasitev, da samo gledaš in občuduješ. Od A do Ž si se potrudila in dom okrasila ter mu dala praznično podobo s pridihom otroškosti za Nika.
Meni me je kar nasmejal :)
Ena velika pohvala za tvoj trud. Verjamem, da ti je bilo maksimalno povrnjeno.
Lep zadnji adventni teden!
Oseba moi sporoča …
Čudovito okrašeno in narejeno z ljubeznijo. Nič čudnega, da je bil Nikec (in tudi ostali) navdušen. Tile balončki so izpadli še veliko lepše, kot sem si lahko predstavljala.
Naj te ta občutek prazničnega vzdušja spremlja še naprej.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Saj sem že zadnjič (na srečanju) vedela, da bodo tile balončki izpadli fajn, ampak da bodo pa tako fajn, si pa nisem predstavljala. Saj to je cela eskadrilja teh svetlečih balonov. Res te lahko samo pohvalim, mislila si na prav vsak detajl, pa meni je ....ojej,...Ni kaj, Darja, vsa čast za idejo in izvedbo. Pa kaj govorim, saj to itak narediš vsako leto in vsako leto se slinimo po tvojih slikah. Teh 14 dni bo pri vas še bolj čarobno (naj samo traja in traja), pa pri nas tudi, še malo pa bomo dobili novega družinskega člana, lahko že jutri, ali pojutrišnjem....pa bomo še bolj okrašeni:-))
Oseba Vladuška sporoča …
Draga moja, tako lepo si se potrudila tudi letos in vse tako krasno okrasila. Ti baloni so svetovni in tudi jedilniki so odlično izpadli. Res so lahko veseli da te imajo.
Oseba Danica sporoča …
Ooo Darja, pri vas je pa kot iz pravljice...se vidi koliko ljubezni je bilo vložene v to pravljično okrasitev.Tvoja družina je lahko srečna da te ima.
Oseba Renata sporoča …
Res je ena sama pravljica. Krasno si se potrudila za tvojo družinico. Baloni so nekaj posebnega. Verjamem, da je Nik užival ob njih.
Oseba Aleksandra sporoča …
Vse so že napisale, tako se samo pridružujem ostalim, da si se lepo potrudila za tako čudovito okrasitev. Dala si nam tudi nekaj idej. Hvala! Pozdravček Aleksandra G.
Oseba Hali sporoča …
Uauu pravljično in prekrasno praznovanje ste imeli... uživajte vsi skupaj še dolgo, dolgo :-)
Oseba leycika sporoča …
Waaau sploh nimam besed kako lepo si vse okrasila..prav čarobno :)
Oseba suzana sporoča …
Res, čarobno in pravljično. In praviš, da je tvoj sonček Nik užival. Počakaj še malo, pa bosta skupaj pričarala marsikatero pravljico. Vedno vse tako lepo pripraviš, zato hvala, ker deliš. In sedaj bo čas, ko se posvetiš še sebi do konca decembra. Uživajte v tej pravljici prav do konca in še naprej.........
Oseba ArtMBR sporoča …
Lep prikaz priprav na vaše tradicionalno družinsko praznovanja, ki se ti je tako lepo izšlo ravno na četrto adventno nedeljo. Ker mi je dano, da preko dodatnih slikic vidim tudi določene podrobnosti, lahko samo rečem, da je bilo čarobno in želim, da še traja in traja in se prenaša tradicija na naslednje rodove, za kar ti z vzgledom odlično skrbiš. Fante je pač potrebno včasih potegniti v dogajanje in tokrat ti je tudi to uspelo, sicer pa kdo ti nebi sledil ob taki pripravi in izvedbi.

Čarobne praznike še naprej.
Oseba oldpunca sporoča …
Draga moja Metuljčica, tako polna si pozitvne energije, da je še mene prevzela. :-) Krasno si okrasila dom.
Oseba Klara sporoča …
Uau! Krasno je! Že miza izgleda tako praznično, kaj šele ostalo!
Oseba Ne-Ja sporoča …
Uffff tole pa je bilo dela. Čudovito si se potrudila :)
Oseba Keti's Projects sporoča …
Oooo, čudovito. Kako so mi pa všeč božički na balonih. Lep spomin bo tale božič tudi za vse prisotne, sploh ne dvomim. Lepe praznike v krogu domačih in srečno v novem letu.