VONJ PO SIVKI

Vijoličasta in opojna rastlina, ki  v  dom vnese dobro razpoloženje, pozitivno energijo, spokoj in ljubezen.
Ko sem videla objavo moje sestrične, ki tako lepo skrbi za svojo sivko, da ji jaz niti do kolen ne sežem,  sem se spomnila, da name čaka škatla posušene sivke.
Čudovito se mi je posušila in v mrzlih zimskih dneh, bo čajček še kako prijal.
V Mullerju sem kupila  prazne vrečke za čaj in jih napolnila, zdaj moram samo še natuhtati kako jih bom zaprla in dekorirala.
V soboto in nedeljo smo tako zelo navijali za naše košarkaše in glede na dramatični konec tekme,  res ne vem, če bi moji fantje vzdržali do konca………Malo za šalo, malo pa zares;  mislim, da jih je vonj po sivki vsaj malo umiril, ker so bili živčki že čisto načeti…………
Uživajte v današnjem dnevu, ki je dar, kaj bo jutri je skrivnost, včeraj pa je že zgodovina.






Komentarji

Oseba oldpunca sporoča …
Res se ti je sivka lepo posušila in ohranila krasno barvo. Mene tudi čakajo veliki šopki posušene sivke, da jo očistim. Nisem še preverila, če je moja sorta primerna za čaj. Za pakiranje v dišeče vrečke je pa še kako primerna. :-) Dobro si umirila svoje fante ob gledanju košarke. :-) Jaz takšne "grozote" lahko "gledam" le po radiju, vmes pa kuham paradajz. :-D
Oseba Zvonka sporoča …
Vauuu koliko vrečk si pripravila. Ne dvomim, da jih boš tudi okrasila krasno. Lp
Oseba moi sporoča …
Krasno sivko imaš, lepo si napolnila vrečke. Nekdo se bo grel ob opojnem čajčku. Jaz imam samo lavandin, ki pa poživlja in ne pomirja, kot sivka. Tako je samo za vrečke dišečke ;)
Lepo bodi in uživaj ob opojnem vonju sivke.
Oseba moi sporoča …
O, pa vidim, da si malo spremenila izgled ;)
Oseba Majda sporoča …
Do mene je pridišalo in tudi mene si čisto umirila :-) Hvala za pole lila razvajanje duše!
naj bo tudi tvoj dan - res Tvoj in po TVOJE, Majda
Oseba leycika sporoča …
Oh pri vas pa mora dišat po sivki :) všeč mi je ideja kako si napolnila sivko v vrečice :)
Oseba Helena sporoča …
Kar do mene je pridišal opojen vonj tvoje sivke. Lepe pakete si naredila in verjamem, da se bo hitro utrnila misel, kako jih dekorirati, da bodo za kakšna darila.
Pa na novo si oblekla svoj blog :) Všečno.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Kar čez šivalno mašino jih spusti, nitka naj bo pa svilena...krasno se šivajo. Je pa pravo veselje pogledat in vohat to čudovito bilko. Lep pridelek imaš tudi ti, zato bo užitek pozimi čajčkat in gledat skozi okno, ko bo snežilo.
Oseba ArtMBR sporoča …
Saj dobim eno, a ne? Jaz sem letos pošušila prave sivke le za kak liker, za čajčke nič, sem vse utekočinila. Kar čimprej v celofan vrečke, pa "zašvasat", da se ven vidi, ko je tako lepo, hkrati pa da se ne razdiši. Potem pa samo še nekaj malega za tisto tvojo pikico na i. Ne dvomim, da se ti bo pripeljalo...


Oseba Cvetoči travnik sporoča …
Omamni vonj sivke je prišel tudi do mene:), vidim, da imaš materiala kar nekaj:).
Vidim, da sem hudo "bukova" in res je tudi da botanika ni moja močna stran:), saj nisem vedela, da je ena za čajčke, druga za dišeče vrečke - pri meni je vsa kar v vrečkah za v omare. Sem tudi tako zadovoljna. Lep dišeč in umirjen dan ti želim, Andreja
Oseba suzana sporoča …
Čudovito, kakšen pridelek in čajček, to pa bo veliko mira v vaši hiši hahahahaa. Da ti ne bo dolgčas od same tišine hahahahahaa.
Oseba Moje drobtinice23 sporoča …
Lepo zalogo si si pripravila za zimo. Všeč mi je tudi škatla v kateri shranjuješ to čudovito zel. Jaz poleg čaja rada pripravim tudi sivkine muffine kadar imam sivkin med, ki ga je sicer kar težko dobiti.
Moram priznati, da sta obe s sestrično zeloooo pridni.