NAGRAJENKE IN ZAKLJUČEK ČETRTEGA VESELODECEMBERSKEGA IZZIVA 2017



NAGRAJENKE ČETRTEGA VESELODECEMBERSKEGA IZZIVA


Čas je, da vam pokažem koledarček v celoti. Sliko sem dobila takoj po predaji le tega od Nikove mamice in spet sem vriskala, ko sem videla kako čudovito ga je umestila v prostor.
Drage moje, zbrane v ustvarjalni družinici, iz srca hvala za vse izdelke, občudovala sem vsakega posebej in vse skupaj in se veselila v veselem decembru.  Neopisljiv odziv na koledarček mi je dal navdih, da obdarim prav vse.
Moram pohitet, da ujamem tistega bradatega moža izpod Triglava, da vam prinese zaslužene nagrade.  
In kaj sem vam pripravila letos.............
Poleti sem skrbno pobirala pravo sivko in jo skrbno posušila za čaj. Že cel december ga kuham in prejemam same pohvale. Z dodano limono in medom je naravnost odličnega okusa in seveda kar je najpomembnejše, zdrav je.

Za vse, ki ste se odzvale na izziv sem pripravila čajne vrečke. Prazne sem kupila v Mullerju in jih napolnila s sivkinimi cvetovi. Po nasvetu Mojce sem jih  spustila skozi šivalno mašinco, na konce sukanca pa sem prilepila snežinko, za malce ustvarjalne note.  Sestrična  je  poskrbela za destilacijo in tako boste deležne še eteričnega olja. Ker pravijo, da smo veliki če delimo, imate v paketu še nekaj navodil.
Zdaj že veste, da k nagradi sodi naloga, ki  sem jo pripravila tudi za vas. Še prej pa bi rada izpostavila Mojco in Magdo, ki sta se še posebno radi igrali z menoj. Zanju se bo našel še kakšen izdelek izpod mojih rok, preprosto zato, ker si to zaslužita.

NALOGA za sodelujoče v izzivu:
Ko prejmete paketek s čajem  in eteričnim oljem si vzemite čas zase. Osvežite si prostor z eteričnim oljem sivke, ki vas bo umiril,  skuhajte sivkin čaj, ga obogatite z medom in limonco in uživajte v  biserčkih prazničnih trenutkov. 
December je tudi čas za razmišljanje. Sama sem se našla v spodnjem zapisu, ki ga delim z vami, seveda pa ni obvezno čtivo.  Preko njega bi vam rada povedala, da sem hvaležna za marsikaj, tudi za vas, ki z menoj preletavate Metuljčico in me vzpodbujate v ustvarjalnem svetu. Iz srca vam privoščim prelep Božični dan, želim pa vam  seveda tudi vse dobro v letu, ki prihaja. Poleg vsega kar si želite same, pa vam iz srca privoščim čas, ki ga namenite samo sebi. 

TAKOLE JE PISALO.........
Oh, samo da je mimo,« si rečejo številni in življenje gre naprej. PRIČAKOVANJE odide, ko preštejemo ob polnoči do deset, UPANJE se poslovi malo kasneje, VESELJE pa ugasne z zadnjo lučko.
V današnji družbi je december mesec, ko so nakupovalni centri še bolj polni, ko se vse blešči in kar samo ponuja, ko se prijatelji zvečer (ali pa že čez dan) poveselijo ob kuhanem vinu, ko pokajo petarde in ko okrašujemo svoj dom z lučkami, svečami in okraski, takšnimi in drugačnimi. Najprej je Miklavž, potem počakamo na 15., ko nakupimo še darila za pod jelko (božično ali silvestrsko, odvisno, kaj praznujete), in kot bi mignil, se zbudimo v prvi dan novega leta.
»Seveda pa imate tako kot vedno možnost izbrati drugo pot. Teh 31 dni lahko preživite drugače ter občutke pričakovanja, upanja in veselja zares doživite – v sebi, ne le na zunaj. Kajti 'veseli december' je v zgornjem primeru le beseda, ki opisuje vsesplošno rajanje in zabavo ter bleščeče izložbe in darila, v svojih srčkih pa tega ne čutimo. Kajti če bi bili zares veseli v sebi, bi to veselje ostalo z nami tudi, ko lučke ugasnejo in božične okraske pospravimo. Kajti to veselje bi bilo v nas, ne v zunanjem svetu. Kako pa to naredimo?
Tako, da si vzamete čas zase, saj boste s tem lahko dali več drugim:
  • Pogovarjajte se s seboj – kaj si želite spremeniti v novem letu in kako se boste tega lotili (samo želje brez korakov, ki pripeljejo do cilja, nas ne osrečijo).
  • Začnite zapisovati svoje želje, razmišljanja in ideje, ki se vam utrnejo v tem času.
  • Čim več prostega preživite v družbi ljudi, ob katerih ste lahko vi, takšni, kot ste.
  • Ukvarjajte se s tistim, kar vas veseli in vam daje energijo.
  • Po službi pojdite čim večkrat v naravo: s tem si boste podarili mir in nabrali novih moči za popoldansko-večerne aktivnosti.
  • Premislite, preden potrdite prisotnost na novoletni zabavi, ki jih v tem mesecu ne manjka: si resnično želite biti tam ali morda bolj potrebujete mir in počitek.
  • Smejte se in objemajte – sebe in druge ...
  • Tako se boste dan za dnem pripravljali na praznični čas, v vas bo raslo veselo pričakovanje, s svojim notranjim mirom boste blagodejno delovali tudi na svoje bližnje, vaš notranji občutek veselja pa se bo risal na vašem obrazu. Da se vam v resnici nikamor ne mudi, da imate dovolj časa, da darila nakupite ali pa jih celo sami naredite, da tudi za okrasitev doma ne potrebujete novih bleščečih okraskov, saj so tisti od lani še popolnoma v redu, in da to, kje boste preživeli zadnjo noč v tem letu, sploh ni tako bistveno za vašo notranjo srečo in zadovoljstvo – ta spoznanja prinesejo resnično olajšanje. Vse, kar zares potrebujete, je, da imate čas zase. S tem si boste pokazali, da se imate radi, da vam ni vseeno zase, kako se počutite, in si tako podarili najlepše in neprecenljivo darilo – ljubezen do sebe. Okrasite letošnje praznike v duhu ljubezni, pozornosti in spoštovanja sebe in drugih.

Komentarji

Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Oh Darja, pa saj veš kako se je lušno igrat s teboj, še posebno ker vedno vse podkrepiš s svojimi izdelki nad katerimi se vsi radi pasemo. Prva slikca je fantastična...tvoja snahica ni "leva" za take stvari, kar sem še posebno vesela...tako tudi tvoji izdelki pridejo lepo do izraza.
Ob prebiranju zadnjega tvojega zapisa..."takole se je pisalo", pa se spomnim svojih depresivnih decembrskih dni pred leti....Le kje si bila takrat???? Ozdravljena bi bila v momentu!!!!
Tudi tebi želim lep zaključek tega leta in sončne dneve v letu 2018. Hvala za igrico, HVALA za VSE.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Darja, hvala ti ker deliš svoje trenutke z vnukom in misli z nami. Si čudovita in zelo pedantna ustvarjalka, ki vedno najde čas da naredi veselje in nudi pozornost. Z veseljem sem se igrala s teboj :). Tvoja voščilnica je fantastiča - naj ti samo prišepnem, da že več kot leto ne živim več na štajerskem...Čudovit božič, moj je žal delaven, v krogu tvojih najdražjih in hvala ker si :)!
Oseba Majda sporoča …
Draga Darja, spet si pobožala mojo dušo ... med branjem tvojih besed se svet še posebej umiri, poskusila pa se bom spomniti nanje tudi, ko me bo hotelo ponovno povleči na hiteči, drveči se vlak ... hvala!
Naj bo nežno in sončno leto, ki je pred nami, Majda
Oseba Keti's Projects sporoča …
Krasno je izgledal tale adventni koledar. Sama še letos žal nisem uspela igrati s tabo. Sem pa z veseljem pokukala, kaj si pripravila. Lep zapis. Hvala ti. Vse dobro tebi in vsem tvojim želim v novem letu. Keti
Oseba Metuljčica sporoča …
Pozdravljena Jerneja. Hvala ti za lep komentar in da si našla čas in se igrala z menoj. Prosim javi mi tvoj naslov na e pošto. Lepe praznične dni.
Oseba Metuljčica sporoča …
Hvala ti. Seveda razumem, vse nas prehiteva čas. Sem pa resnično vesela da si pokukala, prav tako dobim navdih da tudi drugo leto kaj pripravim. Želim ti krasne praznične dni.
Oseba Marija sporoča …
Metuljčica, občudovala sem tvojo prekrasno umetnijo in spremljala tvoje besede, zapise ki so koledar še dodatno osmislili. Želim ti lepe, doživete praznike in vse dobro v prihajajočem letu.
Oseba Helena sporoča …
Ves december si nas božala s svojimi zapisi in fotografijami. Tale zadnji zapis pa se me je še posebej dotaknil. Hvala, ker si bila moja sopotnica v tem mesecu priprave na praznike.
Glede adventnega koledarja in škatlic pa si postavila zelo visok standard :) Tako perfektno je vse in verjamem, da si na tak način mladim pripravila bogat december.
Fotografija tvojih škatlic pa je fantastična.
Vse dobro v novem letu!
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
Zahvaljujoč močnemu prehladu, sem si privoščila branja blogov ustvarjalk, ki jih že dooolgo nisem obiskala.Darja, tako lepo si nas nagradila svojimi zgodbami, ugankami, mislimi in da ne rečem ustvarjalnim podvigom...le WOW lahko izrečem, ker sem popolnoma brez besed od presenečenja. Moj poklon!!! Hvala, ker si svojo decembrsko čarobnost delila z nami... lepo je bilo na obisku pri tebi ...Vse dobro...
Oseba oldpunca sporoča …
Draga Metuljčica Darja, ti si pravi dragulj v tem dosti prehitrem času. :-) Nalogo bom z veseljem izpolnila in se držala navodil, ki si jih zapisala. Priznati moram, da se nisem pustila decemberski evforiji. Prav lepo je bilo doma, v brlogecu in ob dobrem filmu. :-) In tako nameravam nadaljevati.
Oseba leycika sporoča …
Draga Darja si res prava Metuljčica vsem nam ;) ko sem zagledala tvoj paketek sem ga odprla z takim veseljem saj nas vsako leto tako lepo razveseliš :) obožujem vonj sivke in vse izdelke ki se ustvarijo iz nje :) verjamem da vedno ko bom kanila kako kapljico da se bom spomnila nate in na tvoje lepe besede. Hvala ti :)
Oseba suzana sporoča …
Spominja me na vse tole: Da. Imamo skupen namen in vsak posameznik (ki je zase svet) ima svojega. Naš skupni namen je, da pridobimo lekcije, se naučimo določenih stvari, pridobimo izkustva v materialnem, fizičnem svetu.
Čemu bi morali sledili? Tadej Pretner navaja pet kriterijev:
1. Ugodje: Če nam je ugodno, poslušamo srce. Vse, kar nam ni ugodno, ni iz srca. Nehajmo torej delati stvari, ki jih doživljamo kot neugodne. Problem je le v tem, da bo ego takšna hotenja skušal spremeniti v misijo nemogoče. Ego seveda misli, da smo uspešni takrat, kadar svoje naloge opravljamo s trudom.
2. Lahkota: Če nam je nekaj lahko, delamo iz srca. Ego pravi, da se je treba za prave vrednote truditi.
3. Enostavnost: Einstein je govoril študentom, da je resnica enostavna, da pa je komplicirano priti do nje. Ego meni, da smo uspešni, kadar rešujemo komplicirane naloge.
4. Zanimivost: Kadar poslušamo srce, nam je tisto, kar delamo, zanimivo, ne glede na to, za kaj gre. To pa zato, ker imamo to radi, in ne zato, ker mislimo, da nam bo dalo občutek izpolnjenosti in nas naredilo srečne. Ego meni, da posel, ki prinaša finančne rezultate, ni zanimiv in zabaven.
5. Koristnost: Ko delamo iz srca, delamo zase in za druge oziroma za splošno dobrobit. Ego meni, da smo uspešni, kadar vladamo in upravljamo z drugimi ljudmi. Na ravni ega pač vlada prepričanje, da nekdo vedno nekomu vlada in ga izkorišča.
TI SI SONCE!