Uživanje v lepem

Vsakdanjik sodobnega človeka je napolnjen do zadnjega trenutka, mnogi pa si kljub številnim obveznostim radi vzamejo čas zase, kot radi rečemo urici sproščanja. Nekateri se odpravijo v naravo, drugi se s knjigo v roki zleknejo na kavč, vedno več pa je takih, ki prisegajo na vadbo v telovadnici, pilates in jogo.

Kaj pa vrtnarjenje?
Med delom na vrtu smo fizično aktivni, dihamo svež zrak, medtem ko naše roke delajo, pa misli odpotujejo daleč stran. Kako lahko vrtnarjenje postane vaša nova joga?


To, da lasten vrt prinaša mnogo veselja ob doma pridelanih

dobrotah, je prva prednost vrtnarjenja. Čeprav zahteva kar nekaj dela in tudi fizičnega napora, ne smemo pozabiti tudi na veselje ob pogledu na urejen in cvetoč vrtiček, lep balkon ali le v zelenje odeto okensko polico.

Sonce!

Sončna svetloba in tudi toplota dokazano vplivata na naše počutje. Kar pomislite, kako se spremeni naše razpoloženje, ko po dolgih in temačnih zimskih mesecih spet posije toplo spomladansko sonce! Sončna svetloba povečuje tudi količino vitamina D v našem telesu, svež zrak pa bo prav tako dobro del našemu počutju. Zakaj bi se torej

zapirali med štiri stene.


Brkljanje po zemlji, delo z rastlinami, zalivanje rož,

hoja po travi … vse to nas ohranja v stiku z naravo, ki ga med življenjem v blokovskih ali drugih zgoščenih naseljih pogosto izgubimo. Pomirili nas bodo tudi zvoki na vrtu – ptičje petje, šumenje listja, brenčanje čebel. Ko ne utegnete na sprehod ali nimate dovolj časa za izlet v hribe, se odpravite na vrt in se naužite zelenja. 

Ustvarjanje in uživanje v lepem

Narava sama je velikokrat osupljivo lepa v svojih detajlih. Ni čudno, da si v domove velikokrat obešamo fotografije čudovitih pokrajin, gozda in cvetlic. Zakaj ne bi tega platna ustvarjali kar sami na vrtu za svojo hišo, v okolju počitniške hišice ali na svojem balkonu. Zasadite svoje najljubše cvetje, uživajte v aromah zelišč in se izgubite med drevesi. Na vrtu lahko najdete tudi lep kotiček za sproščanje, si tja postavite klop ali le položite odejo na tla.
 Skratka, uživajte v lepem...........









Komentarji

Oseba moi sporoča …
Kako lepo zapisano in predvsem resnično. Krasno, bogato voščilnico si naredila na to temo.
Oseba oldpunca sporoča …
Zelo lepo zapisano in krasna voščilnica :-)
Oseba Janja sporoča …
Kako lepo zeleno in cvetoče. Lepote z vrta si čudovito prenesla na voščilnico. Lp
Oseba Mojca sporoča …
joj krasna je! pa lep vtiček imaš, tudi sama si ga želim, ampak sredi betona na žlost ne bo šlo:) mogoče enkrat. lp
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Čudovita in lepo je pri tebi,
lp Tamara
Oseba Anonimni sporoča …
Bogato si obložila tole voščilnico. Imaš pa velok rožic za zalivat, še na voščilnicah imaš posejane.LP Sestrična
Oseba Simko sporoča …
Prečudovita voščilnica je nastala! Graphic 45 je res krasen papir in ti si ga tako lepo uporabila na tvoji voščilnici. Pa tudi štampiljke od BildMalarne si tako lepo pobarvala in jih umestila na voščilnico. Res si se potrdila in prekrasno izgleda!
Pozdravček,
Simona
Oseba Helena sporoča …
Lepo je pri tebi in se vidi, da z veseljem skrbiš za rožice in vrt. Voščilnica je prav tako bogata kot narava v teh dneh. Lepo!
Oseba Vladuška sporoča …
Krasno si to zapisala in tudi tvoj vrt zgleda zelo bujno. Verjamem, da je v njem veliko tvojega truda in ljubezni. Tudi cestitka je cudovita.
Oseba suzana sporoča …
Ja, ti pa imaš roko prav za vse. Vrt je v polnem razcvetu, čestitke prave krasotice in vse zapisno kot v neki pravlici. Upajmo si sanjati ja, pravi Metuljčica.
Oseba Marina sporoča …
Darja čudovito si zapisala in se z vsem popolnoma strinjam... Voščilnica je pa tudi nadvse čudovita <3 tako bogata :) Pozdravček,