ŽIVETI Z NARAVO


Ustvarjalnost ni mogoča brez določene spontanosti, prostosti misli, hkrati pa se oblikuje na podlagi avtoritete učitelja ter oblikovanja motivacije.  ZGODIL SE JE DRUGI KREATIVNI TEDEN. Meni je prinesel več kot sem pričakovala...........
Ko sem v prejšnji objavi pisala o čebelicah, sem imela v mislih še eno marljivo čebelico. Vedno je v koraku s časom, je več kot dobra organizatorka dogodkov, sposobna dobre komunikacije,  naj bo to s posameznikom, v timu, ali skupini, zato ji je s svojo pozitivno energijo več kot  uspelo izpeljati dogodek na visoki ravni. Lepo je poznati osebo kot je Mihaela, ki skupaj s Primožem in prijaznimi prodajalci ustvarja uspehe trgovine Art.

Se mi zdi, da sem bila nekaj časa v fazi tavanja in iskanja, preveč je bilo vsega in nikakor nisem prišla na »zeleno vejo«.  Za izhod iz te »bede« sem si izbrala Kreativni teden, sem že  v razcvetu…………… 
Svoj »mir« sem našla predvsem v nakitu   Sylvie Peraud. Njena strast je odkrivanje tehnik z imtiacijo elementov iz narave, predvsem lesa in kamna, bolj kot se približa naravnem materialu, bolj je zadvoljna in jaz se z njo čisto strinjam.
 
Seveda sem obiskala tudi Donnino delavnico, a bom o njej zapisala več, ko se lotim kakšnega nakita po njenih navodilih. O papirčkanju in novi tehniki, ki me je navdušila, pa kot že rečeno ob ustvarjanju, za katerega mi vedno bolj primanjkuje časa, saj me vleče v naravo, kar  boste verjetno zaznale ob spodnjih slikah.

Prvi obesek in uhančke sem kupila od Sylvie,
 
ob modrem sem se v mislih družila s prijateljicama, ki od vsepovsod prinašata naplavine, potem pa to znata čudovito  uporabiti. Tudi mene sta "nagovorili« k ustvarjanju, hvala vama.
 
 O mojem sprehodu po gozdu in videni tragediji po žledu govori ta obesek.
 
Barve naslednjega, pa govorijo o sončnem zahodu, ki ga opazujem skozi krošnjo drevesa…….
Danes je zemljo lepo zalilo, vse bo zacvetelo, ozelenelo...,
zato bom še posegla k naravnim barvam.

Lepo in mirno noč vam želim, jutri pa lep začetek novega delovnega tedna.

Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Te imitacije naravnih materialov so mi noro dobre in se en dokaz kako neverjetne stvari lahko ustvaris iz fimo mase. Temu morskemu si super dodala se skoljke in polzje hisice. Vse variante so krasne.
Oseba Danica sporoča …
Tudi meni je všeč tvoje pokazano delo. Zelo lepo.
Lp Danica
Oseba Helena sporoča …
Prav zares zgleda kot bi material iz narave zlepila in naredila nakit. Enkratno je.
Oseba moi sporoča …
Krasno si imitirala naravne materiale. Všeč mi je, da si šla po svoji poti in dodala školjke in polžje hiške.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Vidim, da ste bile z Moi skupaj na delavnici. Super obeski in res so kot prave naplavine :)
Oseba Klara sporoča …
Krasni...čudoviti. Sploh ni razlike med učiteljevim in tvojim izdelkom. Mojstrsko narejeno in zelo zelo všečno. :)
Oseba oldpunca sporoča …
Pridna in nadarjena učenka si :-) Zelo lep nakit si ustvarila. Super, da si se odločila obiskati delavnice :-)
Oseba Janja sporoča …
Vau kako lepo. Lp
Oseba Mojca sporoča …
uau tole je pa res nekaj posebnega, krasen nakit!
Oseba suzana sporoča …
Narava je res edina knjiga, ki na vseh listih nudi veliko vsebine, takšni so tudi tvoji čudoviti obeski. Torej nazaj k naravi, ki nam daje toliko možnosti. Prava umetnica.