4. KREATIVNI TEDEN - ART - EVROPARK MARIBOR



Če bi lahko izbirala, bi se v času kreativnega tedna kar preselila v Maribor in se udeležila čudovitih delavnic, s katerimi nas vsako leto ustvarjalno razvajata Mihaela in Primož s svojimi Art-ovci. 

1.    PIN WITH A PEARL-delavnica z Evo Haškovo
Človek se mora preprosto »skulirati« in sama sem se namenoma odločila, da se letos posvetim mečkanju fimo mase, čeprav bi papirčkala, slikala, ustvarjala iz lesa in še in še, kar je bilo ponujeno tule.
Evine delavnice so me navdušile že lani, zato sem doma naredila kar nekaj vaj, inspiracijo pa sem iskala po blogih in facebooku ostalih udeleženk in ko sem videla Jasminine lepotice, sem svojim ogrlicam tudi sama dodala štampiljke. Eva je bila navdušena.
 
Letos smo delale broške in zopet je bilo zdaj lahko rečem že »po Evino«, nove ideje in čudoviti izdelki, njene delavnice so mi pisane na kožo……
Eva si je sama izdelala ploščo z rožicami, ki smo jo vtisnile v preliv, zato bom zaenkrat ostala pri izdelani broški, ko pa mi bo čas dopuščal si poizkusim narediti svojo rožnato ploščo. Žal sem »še toplo« podarila za dan žena in imam spominček le na tej sliki.
 
2.    WHITE HOLLOW BRACELETT - delavnica z Natalio in DanielomVedno me pritegnejo nove oblike, da je le malce drugače in izven okvirjev, da lahko svobodno oblikuješ, da iščeš inspiracijo v naravi in jo potem vključiš v izdelek, zato me je seveda takoj navdušila slika belih zapestnic.
Všeč mi je bila Danielova predstavitev, naučila sem se veliko novega, končno doumela kako nastanejo votli izdelki in v glavi imam že idejo kako bom dokončala začeto delo. Ne bom hitela,  si bom vzela čas, saj je s takšno organsko zapestnico, ki jo vidite na začetku roke, tri  tedne dela. No najprej moram  speči ene dobre palačinke, da se malce podobrikam in dobim v posodo možev vrtalni strojček……….
3.    POLLEN NECKLACE - delavnica z Natalio in Danielom
No, zadnja delavnica zgoraj omenjenega čudovitega para pa je bila tista »češnja na torti«; preprosta tehnika, barvitost, energija; itak sem padla notri………
Tule sem se preprosto našla in ta moj izdelek kliče po še……..
Na 4. Kreativnem tednu sem obiskala spodaj navedene delavnice.
Hvala vam, ki ste se v tem tednu družili z menoj, predvsem metorjem in Artovcem. Pripomogli ste k mojemu ustvarjalnemu navdihu, bilo je nepozabno in kot vedno bodo spomini živeli in navduševali dalje………..
Artovci - hvala.
PIN WITH A PEARL-delavnica z Evo Haškovo - cvetoče
WHITE HOLLOW BRACELETT - delavnica z Natalio in Danielom - navdihujoče
POLLEN NECKLACE - delavnica z Natalio in Danielom - sproščujoče
...........dobro sem izbrala............


Komentarji

Oseba Damjana sporoča …
Oh in joj, kakooooo je vse lepoooo. Ko bom velika, bom tudi jaz vse to znala. Nekoč, že dolgo nazaj, sem nekaj poskušala fimati, pa se mi zdi, da nisem bila preveč uspešna. Morda bi tudi meni takšna delavnica prav prišla.
Oseba Helena sporoča …
Darja, verjamem, da je bilo čudovito in bi se kar preselila.
Krasnih delavnic si se udeležila in odnesla mnogo novega znanja in idej.
Zadnja, čisto dokončana ogrlica je fantastična. Kakšne barvne kombinacije in vzorci.
Hehe, ti si že na lovu za vrtalnim strojčkom :) Sama sem včeraj uporabila kar strojček za nego nohtov in stopal :)
Oseba Zvonka sporoča …
Darja, prekrasne stvari si nam pokazala in ja, take delavnice so balzam za našo dušo. Lp
Oseba moi sporoča …
Dobro si izbrala in izdelovali ste res prekrasne izdelke. Mi je kar žal, da nismo več v MB, ker bi se sigurno udeležila kakšne. Je pa lepo pogledat in prebrat tvoje navdušenje. Zgleda je ARTovcem ponovno uspelo prerediti čudovite delavnice.
Oseba ArtMBR sporoča …
Tako si lepo prikazala delavnice, ki so tudi meni žal predaleč. Fimanje je meni skrivnostna tema in ob tvojih lepih izdelkih se lahko samo sprašujem, kako je to moglo nastati. Privoščim ti uživanje ob tem.
Oseba iris-irena sporoča …
Wau,,, Darja, tole je naravnost fantastično in komaj čakam, da pokažeš svoje nadaljevanje!
lp
Oseba Valerija sporoča …
Krasen nakit, ti si pa res vsestranska umetnica. Kapo dol!
Oseba oldpunca sporoča …
Kako je pa to lepo! Vesela sem za tebe, da si uživala na delavnicah in pravilno izbrala tisto, kar ti je res pisano na kožo. Sanjsko lep nakit si ustvarila in vem, da ga bo še veliko. Zapestnice so pa res češnja na torti. Komaj čakam, da kakšno izdelaš in pokažeš. Vem, da bo tvoja še lepša. :-))
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Če bi bil Maribor bolj blizu in jaz bolj mlada, mislim da bi cel teden spala v spalni vreči, samo da bi lahko bila vsak dan na takih delavnicah.....oooooo, se kar slinim po ekranu....še posebno te vesoljske s kraterji (luknjami) so mi všeč....te so itak v mojih mapah že par let, samo lotim se jih ne.... Ni kaj, prekrasen nakit ti je uspel in komaj čakam nadaljevanje. čao
Oseba Vladuška sporoča …
Wow, wow, wow, to je vse kar lahko rečem. Tako čudovite stvari, da bi jih človek kar gledal in gledal. Prekrasno.
Oseba Andreja sporoča …
Tak nakit pa vedno občudujem z veseljem, ker je res poseben, lep in drugačen. Tudi tvoji kosi so prelepi ... Moj poklon :-))
Oseba Janja sporoča …
Joj Darja, kako je vse lepo. Zapestnice ... te so pa noro lepe. Komaj čakam, da vidim tvoje naluknjane izdelke :). Krasne delavnice si obiskala. Lp
Oseba Nella sporoča …
Krasni izdelki, me je kar prijelo, da bi šla fimo mučkat :)
Oseba Ne-Ja sporoča …
Oppa tole pa je prava paša za oči. Občudujem vse, ki obvladate fimo. Meni je to španska vas, zato pa se tako raje pasem učke pri tebi ;)