DAN BABIC

Danes je 6. Maj in še dobro da sem prebrala  Sonjino objavo in se spomnila,  da sem leta 2012 na ta dan začela pisati blog in se  ustvarjalno družiti z vami, drage moje spremljevalke.  Hvala vam za  lepe besede in prijateljstvo.
Za vas bom spekla še eno tortico, podobno tisti iz prejšnje objave. Ker vsebuje 12 kosov bom prvim dvanajstim, ki boste komentirale to objavo poslala po en kos,  z receptom  za eno dobro  čokoladno tortico. Tortico bom razrezala čez 14 dni.
To objavo pa bom popestrila še z mojo včerajšnjo anekdoto;
Zjutraj me je prijateljica opomnila, da je dan babic in da bo zorganizirala, da  po dolgem dogovarjanju novopečene babice, ki nas je kar 5, končno nazdravimo na naše vnučke in vnukinje.
O, jupi, izkoristim priliko in napišem sinu, da si obe babici Nika na današnji dan zasluživa eno  lepo sporočilo z obvezno sliko vnučka in seveda čestitko za dan babic pošljem tudi babici J.
Povratno sporočilo se je glasilo; Super, hvala, čestitke tudi tebi, jaz pa sem vseskozi mislila, da je danes dan babic in porodničarjev……
Seveda je imela prav,  ampak mislim, da bom to drugo leto ponovila, saj se je odvil popoln dan. Na pijači sem se prijateljici zahvalila za popestritev dneva. Če bi kdo posnel naše vzdihovanje ob slikicah, bi bila to prava video smešnica.
 Tudi našo porodno babico sem razveselila z eno rožico, ki se ji reče družinska sreča.  Dan  je bil popoln ko sva se obe babici popoldan srečali na kavici pri naši družinici in uživali ob nepozabnih nasmehih našega Nika, ki jih je včeraj na veliko delil, tako da je bil vsekakor dan presrečnih babic.  Sicer pa je zame odkar imamo vnučka čisto vsak dan nekaj posebnega in velikokrat se spomnim na naše starše, ki so znali preko svoje ljubezni do vnukov ustvariti čudovito družinsko srečo vseh nas.
Tudi vam želim da se vam dogaja in da lepi spomini živijo in ljubijo dalje………
P.s.
Ko sem strička Googla spraševala za eno redno sorto meni ljube sivke sem naletela na ta članek. Prilagam link: http://www.vrtnarstvofrbezar.si/?ZANIMIVO:2._OKTOBER_-_DAN_BABIC_IN_DEDKOV
Se beremo čez 14 dni.



Komentarji

Oseba moi sporoča …
Hitro se po fotkan za tortico, ker vem da bo dobra :) Sem se pa nasmejala, ko si napisala dan babic in porodničerjev 😂 Je pa danes materinski dan, tako nisi veliko zgrešila.
Naj bo tvoj b(r)logec še dolgo tako pester v objavah in naj ti bo v veselje.
Oseba Valerija sporoča …
Kako zanimiv zapis. No vidiš, vsak dan si lahko najdemo razlog za praznovanje in ga tako polepšamo sebi in še komu, saj ni treba, da čakamo na ne vem kakšen dan...
Vesela bi bila koščka tvoje slastne tortice. Minuli mesec sem bila malo odsotna pri ustvarjanju, kakor tudi pri komentiranju, sem pa pogledala vse tvoje objave in tortico si res naredila fantastično.
Lepo bodi, pa naredi si še kdaj dan babic :)
Lp
Oseba Helena sporoča …
Jej, hitro se pofočkam za tortico :) Super, ker bo en košček moj in še recept dobim zraven :) Super si in čestitam za blogovski rojstni dan. Naj jih bo še veeeliiiko.
Hehe, dobro ste razumele dan babic in si naredile čago. Pa kaj zato, če je bil dan mišljen za babice drugačne sorte. Morda se bo prijel tudi vaš dan, dan pravih babic.
Oseba Renata sporoča …
Mmm....obožujem torte. In tvoja z prejšnje objave je oh in sploh. Bi kar zagrizla vanjo. Zanimivo, kako ti poseben dan spremeni razpoloženje. Čestitke za rojstni dan bloga. Želim ti še veliko objav, saj nam daješ veliko zanimivih idej in napotkov. Lp.
Oseba Hali sporoča …
Čestitke za rojstni dan bloga. In hura za babice takšne in drugačne. A ni fajn, ko tako spontano nastane en tak lep popoldan. Naužij se malčka...tako hitro zrastejo...
Oseba DRASSIKA sporoča …
Jaz si sploh ne predstavljam kako bi bilo brez naše babice - moje mame. 3 letna hčerka je danes zjutraj rekla da ne gre v vrtec, ampak jo bo čuvala babica....mogoče pa je vedela, da je dan babic in bi se morali danes cel dan družiti :).
In babice ste res posebne osebe v življenju pri vnučkov, z vami je otokom vse drugače - boljše :).
Oseba oldpunca sporoča …
O, še en blog praznuje rojstni dan. :-) Čestitke, draga babica Metuljčica. :-) Pri tebi je vedno vse popolno in lepo in toplo in domiselno. :-) Z veseljem se postavljam v vrsto za košček torte. :-)
Si me pa nasmejala z dnevom babic. Če si tako želiš, je vsak dan lahko praznik. :-) čin...
Oseba Janja sporoča …
Lepo je potovati iz bloga na blog in se sladkati :). Čestitam za blogovski rojstni dan.
Uživaj ob druženju z vnukom. Lp
Oseba Zvonka sporoča …
Čestitke za obletnico bloga in za poseben dan, ki ste ga preživele babice skupaj. Lepo se je družiti in uživati, ti pa uživaj v skupnih trenutkih z Nikom. Lp
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Oooo se pravi, da sem včeraj praznovala tudi jaz. Hvala, ker si me spomnila. Sama sem ta praznik sicer povezala kot ostali z zdravstvenim poklicem babica. Je pa vseeno in ZELO pozdravljam to tvojo idejo. Lahko je tudi rdeč na koledarju in smo takrat frej. Tale poklic-praznik je res uživalsko fejst in upam, da ga kmalu spet katera od naših blogerk sproba (punce, nekaj Allstark imam še na zalogi, za fante ali pa punce:-)).
Čestitke tudi za tvoje 4 svečke v blogerskem svetu....Me veseli, da smo se našle, lepo in toplo je na tvojem blogu.
Uživaj še naprej, med papirji in z vnukom.
Oseba Tina Z. sporoča …
joj, kako dobra tortico si zadnjič naredila, vau, vau, mogoče pa rata še meni. drugače pa čestitke za bloganje in predvsem se klanjam tvoji neverjetni kreativnosti ....
in super, da ste si naredile lep in čisto poseben dan, naj bo vsak tak!
Oseba moi sporoča …
Moj mobi kar sam ponuja in spreminja besedilo, tako se pofočkam in ne po fotkan ;)
Oseba Damjana sporoča …
Nič zato ker je koščkov tortice samo 12. Tudi 13 mora nekdo biti :) A za recept pa lahko vseeno poprosim? :) Super objava in si kar predstavljam vaše druženje babic. Pa seveda čestitke za 4 leta čudovitega ustvarjanja. Tvoj blog je pravi balzam za dušo in zelo rada pokukam v tvoj ustvarjalni svet.
Oseba ArtMBR sporoča …
No evo mene, cel dan okopavam njivo sivke, priden zvečer utrujena domov, pa vidim , da so mi vso torto pojedli. Bi jo pa res lahko na malo manjše kose rezala, da bi jo dobila še jaz, čeprav žal še nisem v klubu babic.
Oseba Vladuška sporoča …
No, dobra je tale z dan babic. :))) Odlično za tako lep dan in čestitke za obletnico bloga.
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Kako lep zapis in dokaz, da si lahko polepšamo prav vsak dan - tako kot ga tebi nasmehi tvojega vnučka :) Čestitke za četrto obletnico bloga, naj jih bo še veliko!
Oseba Ne-Ja sporoča …
Vidiš, jaz sem podobno razmišljala kot ti - dan babic so tiste zdravstvene tete in ne naše babice... Ideja sploh nej švoh in škoda ker sem videla tole objavo šele danes. Čestitke za tovja 4-leta v blog svetu - me veseli, da smo se našle, pa čeprav samo preko virtualne komunikacije :).
Oseba suzana sporoča …
Čudovita zamisel. Čestitke torej vsem ustvarjalnim babicam in dedkom. Čestitke pa tebi za 4 rojstni dan blaga.