SIVKA


SIVKA, meni tako ljuba dišeča in vsestransko uporabna cvetlica je letos preživela takšno povoden. Upam da bo vzdržala še naprej in me tako kot letos razveseljevala tudi naslednja leta. 
En lep po dopustniški pozdravček.

Človek celo leto čaka na teh 14 dni dopusta, potem pa tako hitro minejo, ampak je vredno, saj se takrat  damo malce na »off« in potem nam energijo dajejo spomini, ki ljubijo in živijo dalje, kot rada rečem.
Letos sem kar nekaj časa namenila sivki, prvič sem jo tudi destilirala, naredila šopke, lavandine pa sem posmukala in jih posušila, da bom lahko napolnila vrečke in še kaj, kar bom letos podarjala za novoletne praznike, ko seveda več ustvarjam kot čez poletje. K sreči sem jo porezala pred letošnjim neurjem. Res čudno, da je preživela to poplavo. To čudovito dišečo cvetlico sem tako letoš še bolj vzljubila.
MOJE SIVKE IN LAVANDINI
 
 
 ŽETEV IN DESTILACIJA
 USTVARJANJE





















 

Komentarji

Oseba Damjana sporoča …
Darja, kako lepo si uporabila sivko. Ti naši veličastni grmički. Meni je letos uspelo narediti kar nekaj butaric, vidim, pa da si bila ti še bolj "ustvarjalna"...celo destilirala...uau. Čudovito. Naj bo vsako leto tako radodarna. Pozdravček. Damjana
Oseba Zvonka sporoča …
Joj, a toliko dežja ste imeli. Še dobro, da se ni vsa utopila in si jo lahko "predelala" v čudovite izdelke. Uživaj v in ob sivki. Lp
Oseba leycika sporoča …
Waw koliko sivke na kupu, prečudoviti izdelki so nastali :)
Oseba moi sporoča …
Kapo dol, res krasno sivko imaš in lavandine (te imam tudi sama) ;) Pa sem se spet nekaj novega naučila ;)
Čudovite stvari si naredila iz njih in še destilirala. Pri vas mora tako opojno dišati.
Oseba Helena sporoča …
Prva fotka je prav strašna in res sreča, da ti je sivka tako lepo obrodila. Prava mojstrica si postala in naredila same uporabne in dišeče stvari. Sivka in lavandini - tudi sama prvič slišim :)
Oseba Helena sporoča …
Prva fotka je prav strašna in res sreča, da ti je sivka tako lepo obrodila. Prava mojstrica si postala in naredila same uporabne in dišeče stvari. Sivka in lavandini - tudi sama prvič slišim :)
Oseba Renata sporoča …
Oooo, kako pri vas diši. Kljub vremenu, vam je lepo zacvetela.
Oseba Tina Z. sporoča …
vau, kaj vse si ustvarila iz sivke, obvladaš v nulo. me je sivka še enkrat več očarala, da najprej preživi vse te slabe vremenske pogoje in kaj vse je potem mogoče narediti iz nje.
Oseba Vladuška sporoča …
Imaš pa res pravo malo proizvodnjo in kako lepo in dodelano je vse. Tale venček na koncu pa me je sploh čisto začaral. Povodenj pa zgleda zelo žalostno :) Bravo za vse, česar se lotiš.
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Wauuu koliko sivke in koliko uporabnih zadevic lahko narediš iz nje
vse bo uredu z njo,
je rastlinca, ki preživi marsi kaj
lp Tamara
Oseba Janja sporoča …
Joj, prva slika ni obetala tako čudovitih izdelkov. Res si zelo pridna. Lp
Oseba suzana sporoča …
Ja, povodenj ni bila ravno obetavna, toda ti imaš preprosto srečno roko pri vsem česar se lotiš. Kar delaš, delaš s tako ljubeznijo in navdihom, da sem prav očarana. Tako rada se učim od tebe in te občudujem z vsem svojim žarom. Hvala ti, ker si.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Žalosten pogled na začetku ampak konec je pa krasen in imela si res srečo, da si rešila vse to. Mala fabrika je pri tebi in res neverjetno koliko stvari narediš iz sivke. Pridna si, ni kaj več za dodat.
Oseba oldpunca sporoča …
Tole objavo sem pa spregledala. Prav žalostno zgledajo tvoji grmički sivke na prvi fotki. Vsa sreča, da ni bilo večje škode in da je sivka preživela. Si pa imela bogato žetev. :-)