ARTOVE BOŽIČNE DELAVNICE - 2. DEL - BOŽIČNA GIRLANDA


                         

Hvala vam za čudovite odzive, vse lepe komentarje na blogu, facebooku in e-pošti, ki so mi dali pravi ustvarjalni zagon in objava je bila en, dva ti zapisana.

Preden sem odšla na delavnico sem si seveda lepo napolnila prtljažnik,  saj sem seveda tudi za ta del pripravila navodila.
                                        

Doma sem si poslikala postopek, ki ga bom predstavila v nadaljevanju in preko njega seveda ves ustvarjalni material.














Takšno zastavico sem si dolgo želela. Na njej mi je najbolj všeč zgornji zavihek, kamor na koncu preprosto zalepimo trak in povežemo girlando. Včasih sem rezala trikotnike, jih na obeh straneh preluknjala z luknjačem in napeljala vrvice, zdaj pa je to tako kot mora biti. Poleg nje je v kompletu še cela abeceda večjih črk, da je napis viden tudi ko je zastavica obešena.
Takole sem izrezala zastavice in jih pobarvala, predvsem so važni robovi, saj sredino pokrije manjša zastavica, ki sem jo preprosto izrezala tako, da sem si naredila manjšo šablono. 

Le to zastavico sem izdelala s to srajčko. 

       

Sledil je izrez tešablone, ki vsebuje 3 velikosti božične zvezde, 5 različnih listov in 4 različne pestiče in pri izrezu lepo ostane v papirju, zato sem ga tako lepo senčila. Uporabila sem distress blazinice rdeče in zelene barve. Nepogrešljiv pa je tudi valjček. Skoraj že preveč reklamiram perlast papir, ampak res da tisti praznični blišč, pa še lepo se povleče in z njim se da narediti tisti 3 d videz cveta in listov, saj se lepo upogne.  Uporabimo lahko kar kašno okroglo pisalo ali kaj podobnega.  Sledilo je lepljenje cveta skupaj, lepljenje le tega na zastavice in za pikico na i smo dodale pestiče in drobne perlice. Spodaj smo dodale osnovo za črko, ki so lahko krogi ali drugi izrezi.  Napis sem enkrat izrezala še iz moss gume, črki c in z pa smo dodale kljukice-srčke, s katerimi smo girlando tudi zaključile.  Sledil je še trak. Potrebno je malce paziti da ne napišemo Čižob namesto Božič.  Sama sem dodala te snežinke, ni pa nujno, lahko dodamo recimo mašnice, srčke…..

 




 

            
                       
               
               

Ko sem barvala božične zvezde, mi je bil všeč tudi negativ in tako sem v mapico za udeleženke dodala tudi tega. Me prav zanima kako ga bodo uporabile. Sama sem izdelala tresočko, ki je postala pladenj za kavico ali bonbončke. Ker sem bila Božička, sem tudi malo sledkala udeleženka in mimoidoče otroke, ki so izžrebali dobitnico bonbončka oziroma čokoladnice za katere je mojstrica Zvonka. Od nje sem tudi sama kopirala mere, saj jih je prijazno delila z nami, jaz pa jih delim naprej.

                                     

Moj namen je bil prikazati čim več izdelkov, z veliko tehnikami, ki sem jih vpeljala v obe delavnici.
Čudovita ustvarjalka Martina in meni draga prijateljica je vajo že ponovila in celotno girlando res lepo izdelala. (prav to kar se vidi na sliki sem želela poudariti, ta praznični blišč je na njeni fotografiji res viden)  Prikazala je tudi voščilnico s čudovito embossing srajčko snežink,  drugo voščilnico pa je posula  z bleščicami.  Resnično lepo in vredno ogleda.
Joj kako hitro bo mesec naokrog, bomo spet pisali Božičku, do takrat pa pridno ustvarjajmo, saj veste, jaz še vedno verjamem………


























































Komentarji

Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Krasna girlanda
lep design
pozdravček Tamara
Oseba suzana sporoča …
Res nam je življenje darovano, da si polepšamo dneve, uživamo med prijatelji, delimo med druge tisto najboljše, kar imamo. In postanemo veliki v svojem srcu. Bogati nas nasmeh na obrazu, ko vidimo zadovoljne tudi druge. Jaz sem preprosto polna energije, veselja in sreče, ki si jo kot Božička delila med nami. To, da sem se naučila veliko novega, pa bogati mene, kajti z največjim veseljem, bom podarjala tvojo čudovito energijo naprej, ko bom podarila svoje izdelke. Hvala ti!
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Ooo, draga moja Metuljčica, s čisto posebnim občutkom berem tvoje besede in občudujem čudovit izdelek, ki si ga naredila in znanje ter trud, ki ga deliš. Neverjetna si, energije ti res ne manjka in idej tudi ne. Vesela sem, da se te lahko objela :))) Upam, da se kmalu vidimo :)
Oseba ArtMBR sporoča …
Lepo je, ker se pri tebi nikoli ne konča, ko že mislimio, da smo videli in doživeli že vse, ti znova udariš in presenetiš. Očitno si res polniš baterje z razdajanjem. Hvala za vse prikazane in posredovane ideje, znanje, material in navdušenje, ki nam ga vlivaš. Nimam drugega dodati, kot ponoviti: te tvoj delavnice bi bil greh zamuditi. Hvala tud ARTu, ki te je povabil in nam obogočil, glede na ceno sodeč- zastonj delavnice. Mene tako srbijo prsti po ustvarjanju, da komaj čakam, da grem spet kaj ustvarit.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Še enkrat vse pohvale za vse, tudi ostale, ki nismo bile na delavnici smo bile deležne tvojega božanja in smo ravno tako dobile VSE!!!...razen kavo sem si sama skuhala, pa še ta je tako lepo dišava zraven računalnika, kjer sem si ogledovala tvoja navodila, da sem imela občutek, da sem bila postrežena tudi z njo....dobro si skuhala. Ampak pladenj tresočka mi pa ne gre iz glave...čutim na vodi, da je v živo za dol past. Hvala lepa še enkrat, ker si nam polepšala ta turoben ponedeljek...zdaj mi je pa kar malo žal, ker sem mojo objavo naslovila na "žalosten ponedeljek"....daleč, daleč od žalostnega je bil.
Oseba Zvonka sporoča …
Darja, spet same čudovite stvari. Girlanda je čudovita, božično bogata in razkošna. Hvala ti za vse prikazano, hvala da lahko preko tvojega bloga vse to občudujemo. Me je pa navdušila voščilnica na predzadnji fotografiji in ugibam kako je narejena ta podlaga.
Oseba Metuljčica sporoča …
Podlaga je narejena s to embossing srajčko (http://www.bead.si/embossing-srajcka-15x15cm-roze). Pobarvala, oziroma povaljčkala sem jo z zlato blazinico in spustila skozi strojček. Ker je zlata blazinica precej mokra, sem povlekla tudi čez božične zvezde. Ko se je vse skupaj posušilo sem z dizajnerskim rdečim markerjem pobarvala zvezde in tri rdeče pikice, z zelenim pa malce poudarila liste. V sredino zvezde pa malo lepila, le toliko da so se zasvetile bele bleščice. Upam da sem bila dovolj jasna.
Oseba Metuljčica sporoča …
Saj je lep tale pladenj, ampak moja sestrična zna tudi čudovito fotografirati, zato se meni zdi da je na sliki še lepši. Sem ga naredila tako da sem prilepila dva lista, pa še moss gumo v sredni, pa potem še dva sloja paprija, (prej pe še seveda folijo)tako da res zdrži kavico, po mojem tudi dve, bi jo z veseljem spila s teboj. Ostalo pa ti je jasno, saj si mojstrica tresočk. Glede na "žalosten ponedeljek", pa sem ti že zjutraj namignila, da mora tudi dež preprosto bit, sem pač na vodi čutila da bo še vse o.k.
Oseba Kajcyika sporoča …
Ooo no pa sem končno našla tvoj blog in postala tvoja sledilka. Lepo te je bilo zadnjič videti na Marinini delavnici! :)
Super si to naredila in vse skupaj je res čudovito. Če bi bila doma iz kje bližje mariboru, bi sigurno prišla pokukat kaj se dogaja na tvojih delavnicah :)
Oseba oldpunca sporoča …
Hvala za vsa navodila in ves trud, ki si ga vložila v obe objavi. Pladenj za kavico pa zgleda res fantastično. :-)
Oseba Vladuška sporoča …
Kako skrbno si vse pripravila tudi za ta del in obešanka je čudovita. Da pa sploh ne govorim kako spretno si uporabila negativ. Res si polna idej.
Oseba Helena sporoča …
Darja, čestitam za vso vloženo energijo in delo, ki si ga imela z delavnico. Vse lepo pripravljeno in na voljo, da so udeleženke lahko samo uživale v sestavljanju. Perfektno.
Oseba moi sporoča …
Pladenj je v živo še lepši, sem ga gledala tudi z rokami, da mi lahko verjameš.
Oseba Janja sporoča …
Tudi za drugo delavnico si vse maksimalno pripravila. Hvala za vsa navodila tudi tu. Obešanka je čudovita. Lp
Oseba iris-irena sporoča …
Kako čudovito. Lahko rečem samo _ kapo dol za vse!!
lp
Oseba Zvonka sporoča …
Darja, hvala ti za razlago. Sem po embosing srajčki v bead.si trgovini potem že tudi sama skoraj ugotovila postopek. Čudovito izgleda. Lp Zvonka
Oseba Cvetoči travnik sporoča …
Draga Darja, delaš tako čudovite stvari in tako lepo vse predstaviš, da je veselje pogledat:). Mi je prav žal (morda pa drugič), da se takih delavnic ne udeležujem, ker na žalost sem človek, ki mora imeti vse pojasnjeno, pretipano in videno zeeeeloo od blizu:). Pa še vseeno mislim, da je to kar zakomplicirana stvar in je morda kar najbolje, da to delate tiste, ki ste za to ustvarjene:), me pa spremljamo vaše izdelke in jih občudujemo. Lep pozdravček, Andreja