ARTOV KREATIVNI TEDEN - PETI PO VRSTI


Vse o njem si lahko preberete na tej povezavi.

Ko sem prvič obiskala kreativni teden, sem se zalotila v razmišljanju, da bi se kar preselila v Art, tako luštno je vsakič znova. No, in letos se mi je želja skoraj uresničila, saj sem se prijavila kar na nekaj delavnic.
Čas tako hitro teče, da sta Mihaela in Primož, s pomočjo svojega tima, organizirala že 5. Kreativni teden, ki je tako ustvarjalno raznolik in na najvišjem svetovnem nivoju, da vsak najde nekaj zase, o tem sem prepričana. Kot je že zapisala moja sestrična, so nam vsi skupaj, seveda s svetovno znanimi ustvarjalci, ki so nam podajali svoje znanje, omogočili resnično nepozabno ustvarjalno doživetje za kar jim gre vsa pohvala.

Z veseljem sem gostila svoje prijateljice in tudi zaradi druženja z njimi je bil ustvarjalni teden čudovit. Lepo je bilo ustvarjati in znova srečati ustvarjalke, s katerimi smo se videle na prejšnjih kreativnih tednih, pa na decembrskih delavnicah, seveda je bilo lepo spoznati tudi nove obraze in izmenjati ustvarjalne izkušnje v papirčkanju in nakitkanju, ki ga bom predstavila v nadaljevanju.
V ponedeljek sem skupaj z Martino in Magdo obiskala delavnco Dorote. O njej sta obe zapisali v svojih objavah, zato sama dodajam le slikce, uvodna pa je osnovna stran albuma z moje strani.

Naslednje dni pa sem se posvetila polimerni glini - uživanjuu v mečkanju in prelivanju barv.
Iris Mishly in Maggie Maggio sta me več kot navdušili.

Iris je mojstrica, ki svoje izdelke vplete v makrame, kar je zame pravi izziv, a potrebujem kar precej prakse da bodo moji vozlji kot njeni, ki jih lahko občudujete na spodnji sliki. 

 Izdelek je seveda dobil tisti končni učinek in sijaj ko smo vse skupaj premazale z dvokomponentno smolo. Doma sem izdelke  zbrusila in "nasmolila", naredila še eno vajo malce po svoje, tako da imam zdaj polno polizdelkov, za kaj več pa mi je zaenkrat zmanjkalo časa, pa tale makrame, sploh mi ne gre.........pa bo že.........

Še nekaj njenih izdelkov naslednje delavnice:

 Takšno drobižnico pa sem izdelala sama.

Maggie pa je ženska za poklon.  Navdušila me je predvsem s svojo barvno lestvico s katero smo izdelale dvobarvno ogrlico. Si predstavljate, da smo se vse predstavile in ženska si je zapomnila vsa naša imena in nas lepo klicala, kar je delavnici dalo še tisto pikico na i. Uspela mi je celo tanka bela črta med črno in barvno kombinacijo. In kaj je še posebnega v idejah te super ženske: 3 v enem, torej ena ogrlica na tri načine. V mojem primeru  prvič mešano, drugič v rumeno zeleni in če obrnem vse kose, v mojih najljubših odtenkih roza in oranžne.
V petek pa sva s prijateljico Suzano odšli v meni čisto neznano tehniko.
Le koga nebi premamila ta čudovita sovica,  izpod rok mojstrice pergamano tehnike Linde Williams? Ampak kako jo narediti, to pa je vprašanje. Tudi tisti, ki so vešči te tehnike je niso izdelali v celoti. Natančnost in vztrajnost sta nujnost te tehnike, pa seveda dobre oči, kar pa meni predstavlja oviro. Me pa mika, a se nazaj držim, ker je to spet nova tehnika, ki za seboj potegne nove ustvarjalne pripomočke itd, oziroma skrajšano - novo zapravljanje…..Na vsaki delavnici smo bile nagrajene tudi s kupončkom 20 procentnega popusta, tako da veste, da smo veselo zapravljale. Sem pa vesela, da sem kupila res novitete in tisto kar je več kot nujno in uporabno. Odlika Arta je tudi dobra kvaliteta in veliko novosti.
Takole, zdaj sem »spet doma«, a vam povem, da je teden brez računalnika spočil moje oči, napolnil moje srce in mi dal nove energije za čudovite pomladne dni, ko bo potrebno preklopiti na zunanja opravila, čeprav se bom po vsem adrenalinu prejšnjega tedna morala kar skulirati.

Še prej pa, drage moje;  Moj vnuček je včeraj dopolnil eno leto in kar naenkrat ni več dojenček ampak naš malček, ki nas osrečuje iz dneva v dan.  Že včerajšnji dan je bil nepozaben, kako bo krasna šele sobota, ko bomo praznovali, pa še materinski dan se poklopi… In ne vprašajte kaj vse mu pripravljata mamica in ati, pa tako lepo nas vključujeta zraven…Smo imeli pravo družinsko rojstnodnevno delavnico, a o tem v naslednjem tednu, že tako sem izpisala res dolgo objavo.

Jao, se vam tudi toliko dogaja, da se komaj dohajate? Človeka vse počaka, doma in v službi.....pa ne da je to izgovor, priznam, tudi več vsega ne zmorem, navsezadnje bom drugo leto  zraven dobila še enega možakarja.......
 Vas pa že pogrešam in komaj čakam tisti svoj čas, ko si  privoščim kavico in naše skupne trenutke ob odpiranju vaših blogov.…….

Objemček vsem.












 

 

 

 

 

 


 

 

 

 







Komentarji

Oseba Helena sporoča …
Draga Darja, ustvarjalno čudovit sprehod po delavnicah, kjer si bila in veselo ustvarjala. Enkratno je pogledati, kaj vse si naredila. Papirčkanje z Doroto v tvoji lavanda barvi ti je bil pisan na kožo. To se seveda vidi po tvojih izdelkih. Perfekcija.
Tudi fimanje je tvoj material in koliko krasnih polizdelkov je nastalo pod tvojimi rokami. Vem, da bo iz njih nastal nakit, ki ga boš z veseljem nosila.
Uh, še pergamano tehnike si se lotila. Verjamem, da si se tu držala malo bolj nazaj, sicer bi hitro ugotovila, kaj vse potrebuješ, da boš lahko sama tako ustvarjala :)
Čestitke vašemu malčku za prvo upihnjeno svečko!
Prijeten pomladni dan!
Oseba moi sporoča …
Darja, same krasne stvari in tehnike. Komaj čakam, da vidim tvoje mečkanje gline od blizu (mislim z rokami ;)
Čestitke malemu junaku, to bo cartanja ta mesec in še naprej ;)
Lepo te je brati.
Oseba Maja sporoča …
Same krasne reči ste izdelovale.
Čestitek tvojemu vnučku in lepo praznovanje!
Oseba Tina Z. sporoča …
oo, ti si pa mojstrica vseh možnih tehnik, vse zgleda čudovito in verjamem, da ste uživale na delavnicah.
in seveda vse najboljše vnučku, tako srčno si vse zapisala ...
Oseba ArtMBR sporoča …
Prvi del tvoje objave si predstavljam tridimenzionalno, saj sem bila pol metra stran od nastajanja, drugi del, ki se nanaša nanaša na polimerno glino in tvoje mečkanje - ne tu pa nisem bila zrave in meni deluje vse skupaj nekaj fenomenalnega. Tvoj geldtošlček pa je tako kjut. Tale teden še stisni pa kaj pripravi za fešto za vasega malčka in lepo se imejte vsi skupaj.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Že prva svečka!!!! Pa kako, saj je včeraj šele rodila....noro....kako gre to s svetlobno hitrostjo... ..
O Darja....Art. ....toliko lepih stvari, da ne morem verjeti, da so narejene z rokami...album, verižice iz fima, drobižnica (fantastična je in samo ne reci mi da je narejena iz fima NORO NORO NORO)....sovica v pergamano tehniki....pa saj ne morem verjeti....zdaj bom napisala nekaj zelo grdega....se opravičujem ampak ...klinc gleda Novo mesto, ženske SELIM SE V MARIBORRRRRRRRR!!!!!
Oseba Vladuška sporoča …
Nadvse čudovita je tale tvoja objava in polna tolikih lepot, da se splača zanjo vzeti čas in vse v miru pregledati. Navdušilo me je prav vse, od papirčanja do nakita. Pa tale drobižnica mi je svetovna.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Ok, to vse je zame prava znanstvena fantastika, zato kapo dol nad barvami, materiali, idejami... Vidim, da sem zamudila kar nekaj tvojih objav - sem jih sedaj preleltela na hitro. WAW koliko lepot, idej in seveda noro dober izlet. Čestitke vnuku za prov svečko - kako čas hitro beži :)! Takole boš verjetno hitreje opazila - računalnik te je izbral za darilce pri meni, se bereve po emailu, da dorečeve glede barve. Čestitke :)!
Oseba Mojca sporoča …
oooh koliko lepih izdelkov! pa lepo praznujte ;) LP
Oseba oldpunca sporoča …
Kako si ti pridna pri osvajanju vseh teh novih tehnik! Lepo je prebrati, koliko ti pomenijo ta ustvarjalna druženja. Vse, kar si pokazala, je prava paša za oči. Leto se je res hitro obrnilo. Še kako je živ spomin, ko smo vsi skupaj čakali tvojega sončka. :-))) Lepo praznujte, tistega možakarja, ki se ti bo pridružil naslednje leto, pa se nikar ne boj. :-))) Jaz se že kar nekaj časa družim z njim.
Oseba suzana sporoča …
Eno leto, šele po otrocih vidimo, kako čas hitro teče. Še malo pa boš imela novo moč pri svojem ustvarjanju. Hvala ti, za tvoje razvajanje in potem čudovito delavnico doma. Čeprav sem bila samo na eni delavnici, pa si mi ti potem tako veliko dala in mi pokazala kar nekaj tehnik. Kar žarela si ob pripovedovanju, česa vse si se naučila. Tebe je res lepo spremljati na blogu, saj si upaš toliko novega poskusiti in potem deliš vse kar ti je priraslo k srcu.
Oseba Zvonka sporoča …
Berem, da si imela čudovit teden ob ustvarjanju vse mogočega. Lepo, da si uživala, to je za nas res en tak balzam. Čudoviti izdelki in polizdelki, ni kaj, pridna si bila.