OMBRE

Mesec maj je čudovit mesec, a sem ugotovila, da ravno v tem času začnem tarnati kako zelo mi primanjkuje časa. Služba, družinske obveznosti,  delo na vrtu, urejanje okolice, pa še cel kup rojstnih dni………
Je že res, da sem v zaostanku, da zdaj urejam zadeve, ki bi morda morale biti že urejene, dokončane ali speljane.  Kadar kaj obljubim,  se seveda potrudim, da to izpeljem, če kaj spregledam, se potem opravičujem in obremenjujem, kako sem lahko to pozabila in kljub vsej natrpanosti čutim praznino…….
Ko sem prebrala spodnji članek, sem malce razmislila in ugotovila, kako dober je občutek, ko te nekdo sprejme takšnega kot si.  Če utegnete priporočam branje spodnjih vrstic, če vam je sestavek predolg, pa ga preprosto preskočite.

Pomanjkanje povezave z Energijo, ki ustvarja svetove, je tisto, kar vzbuja občutek pomanjkanja. To praznino ali pomanjkanje lahko zapolni samo ena stvar in sicer; povezava z Izvorom in usklajenost s tem kar-resnično-ste.
Čas je odvisen od zaznavanja in čeprav ura tiktaka za vsakogar, vaša usklajenost vpliva na vaše zaznavanje in rezultate, ki si jih dovolite doseči. Ko si vzamete čas in si svoje življenje zamišljate, kakršno si želite, da bi bilo, uporabljate moč, ki je nimate, kadar se osredotočate na življenjske probleme.
Ko ste priča ogromnim razlikam v trudu, ki ga ljudje vlagajo v delo, in rezultatom, ki jih dosegajo, spoznate, da uspeh ni odvisen samo od dela. Razlika je v tem, da imajo nekateri korist od zagona, ki ga ustvarijo z načinom svojega razmišljanja, drugi pa z načinom svojega razmišljanja ta zagon zanikajo.
Predstavljate si, da tečete po kilometrski progi, na kateri je 2000 vrat, skozi katera morate steči. Predstavljajte si, da morate vsaka vrata najprej lastnoročno odpreti, da lahko stečete naprej. Zdaj pa si predstavljajte, da tečete po kilometrski progi, na kateri so odprta vsa vrata, skozi katera lahko takoj smuknete in s svojim tempom nadaljujete, ne da bi se vam bilo treba ustaviti pri vsakih vratih.
Ko ste usklajeni z Energijo, ki ustvarja svetove, se vam nič več ni treba ustavljati, da bi odpirali vrata. Energijsko ste usklajeni oziroma  urejeni, zato se vse stvari, ki si jih želite, za vas vrstijo ena za drugo. Delo, ki ga opravljate, pa postane uživanje sadov lastne usklajenosti.

Tako rada smuknem v ustvarjalnico, ki sploh nima vrat, čeprav sem nedolgo tega izrazila željo zanje, a le zato, da bi jih lahko zaprla in nebi vsak videl ustvarjalnega kaosa. No, zdaj ko sem malce razčistila sama s seboj in se sploh več ne ubadam z odpiranjem in zapiranjem vrat in sem upočasnila tempo, se prepustila času in trenutkom, ljudem, ki me sprejemajo takšno kot sem, so se zadevice preprosto uredile. Sem pa vesela, da mi je življenje v učenje……….
Zdaj ko sem se izpela, pa je prav da se še zahvalim;
Še na tem mestu se zahvaljujem dekletom Craftalnice za izbor med top3 in Jerneji za poslan prstanček, ki je preprosto čudovit. 
Sem si uredila roke kolikor se je dalo, saj je Jerneja izrazila željo, da ji pokažem kako prstan izgleda na moji roki. Sem se malce upirala, ker po rokah se leta najbolj poznajo, ampak zdaj sem res v tisti fazi samozavesti, da lahko rečem, da sem srečna, vesela, zdrava, mlada, lepa in evo fotke……..
Aprilu bi lahko rekla kar vijola mesec, sem pa malce  preklopila  na  zeleno in modro,  saj  sem dokupila vse distress oxid blazinice, ki so me res navdušile. Z njimi sem se poigrala v ombre ozadju.  Popestrila sem ga z Marinino sivko. Tudi napisa sta iz istega seta.
Za tokratni izziv, ki ga je izbrala meni resnično draga prijateljica Martina, pa sem pripravila dve voščilnici.
Voščilnici torej prijavljam na  185-ti izziv Craftalnice z nazivom OMBRE, kakor se tudi počutim, samo zdaj sem že pošteno prelila v močno………  
                              

Zdaj ko sem malce razčistila sama s seboj, (mi je pomagalo, da sem se razpisala in to podelila tudi z vami, drage ustvarjalne prijateljice),  sem uvidela kako dobra energija je v ustvarjanju. Čeprav mi je to uspelo šele včeraj proti večeru, pa sem vesela, ker sem posadila krompir, uredila rastlinjak in posadila balkonske cvetlice.  Ko se  bodo razbohotile in zacvetele pink verbene, ki sem jih kombinirala z nežno roza cveti zmajevih kril (te sem letos videla prvič) in krompirjevko v nežnem tonu na eni in temnem  bordo tonu na drugi, imam občutek, da bo to ena lepa embro usklejenost……….……….
 

Komentarji

Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Kakorkoli se obrnemo...vse je v naših glavah in dokler same s seboj ne "počistimo in uskladimo" ter pospravimo to naše "naglavno podstrešje" je vse zaman.Imamo pa samo to srečo, da smo ustvarjalke ene posebne vrste "živalc", ki dihamo malo drugače...ne vem ali je to omama od vseh lepil, distressov in drugih barvic.....lažje nam je...ob druženjih ali pa da se zapremo (ene imamo srečo da imamo vrata) v svoje ustvarjalnice in tam zadihamo in sproščamo energijo preko izdelkov...negativno in pozitivno (tista z minusom je ponavadi še bolj produktivna).... Ne vem katera je bila pri tebi ampak spet si nadaljevala s krasnimi deli...tudi te na papirju mislim, čeprav so mi danes bolj uhajale oči k rožčasti zasaditvi....PINK VERBENE!!!!....to pa jaz prvič vidim....fantastične so....Pri meni letos v koritih ni rož ampak so viseče jagode, sem pa nad tvojo zasaditvijo navdušena....že kar vidim končni rezultat. Upam, da bo nastala fotka tudi potem, ko se vse to lepo razraste. Uživaj!!!
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Še nekaj....če človek preveč goflja, pride do tega, da sam sebe prehiti ali pa kaj pozabi. Naša pozablja.....prstanček ti paše in je čudovit....vsa čast Jerneji (to pa itak sama ve). Čestitke za TOP 3.....eh, pa mi res ne verjameš, da ta izdelek ni bil samo TOP3 ampak je TOP100.
Oseba Metuljčica sporoča …
Mojca, res lepa hvala za oba zapisa in to iz srca.
Oseba Vladuška sporoča …
Odlično, da si tale zapis delila z nami. Je tisto, kar zmeraj vem, pa vedno znova pozabim, ali pa me odnesejo problemi in več nisem povezana s to Izvorno energijo. Se bom danes zvečer znova počasi povezala z njo :) lepo si si uredila nohte in prstan je krasen in lepo paše na tvojo roko. Izdelki so prav tako čudoviti in ombre lepo pride do izraza. Z novimi distress oxide pa se človek kar ne more nehat igrat, kajne? Naj ti bo čimveč vrat odprtih v življenju.
Oseba Cvetoči travnik sporoča …
Brez odpiranja in zapiranja vrat sem prišla do konca tvoje objave, ki je zanimiva, izpovedna, barvita in zabavna:). Tvoje voščilnice so v čudovitih barvah, vse se ti lepo nadaljuje pri zasaditvah in ne nazadnje na tvoji roki - zelo lepo je videti. Jerneja je mojstrica, tebi pa lepo paše. Lepo je, ko enkrat ugotovimo, da je vsako leto, ki ga pridobimo samo nagrada in ne kazen in na to smo lahko samo ponosne. Lep pozdrav k tebi, Andreja
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
💜💜💜💜💜
Oseba oldpunca sporoča …
Hvala, draga prijateljica, za čudovit zapis in prelepe izdelke, ki si jih podelila z nami. :-) Toliko pozitivne energije, kot jo nudi ustvarjanje in druženje z enako mislečimi, je težko najti kjerkoli drugje. Lepo bodi in z veseljem nosi prelep prstan. Saj poznaš misel, da so leta le številke! :-))
Oseba Helena sporoča …
Popolnoma se strinjam z zapisanim. Sama vedno razumem sebe/ljudi kot osebe, ki imajo v sebi prostor (ali neke vrste sobo), ki ga lahko lahko napolni samo ta izvor (Energija, Bog ali kakorkoli pač že to imenujemo). Vse ostalo so nadomestki, ki nas ne morejo potešiti.
Naj bo dovolj modrovanja :) Čestitke za top! Upravičeno. Jerneja ti je naredila prekrasen prstan, ki ti zelo pristoji. Tvoje igračkanje z distressi in ombre videzom je perfektno. Krasni voščilnici si naredila. In nazadnje še tvoja cvetlična zasaditev. Že sedaj je zelo zanimiva, kaj šele bo, ko bo vse v razcvetu ...
Oseba Janja sporoča …
Krasen šopek sivke si postavila na res lepi ozadji. Se mi zdi, da nas ta ombre tehnika spremlja vsak dan :). Včasih bolj svetlo, kak dan bolj temno. Lepo bodi.
Oseba Moje drobtinice23 sporoča …
Hvala, da si ta zapis delila z nami bilo ga je res dobro prebrati. Se zelo strinja z Mojco "dokler same v svoji glavi ne počistimo ne moremo naprej" Ko se znajdem v takšni položaju, dobro vem, da me reši le vsakodnevni pohod po Golovcu. Tam uskladim svoje misli in napolnim sleherno celice v telesu z energijo, ki nam jo nudi narava. Tako sem zopet na pravi poti in se lotim dela z novimi pogledi na stvari, ki so me čakale. Lepo si si uredila cvetlične lončke, ki te bodo skozi poletje navdihovali. Prstanček je čudovit.
Sicer pa so tvoji izdelki prečudoviti
Oseba Ne-Ja sporoča …
Draga "moja šjora", sem se zopet ustrašila, da se je prstan kje izgubil, vendar ti res paše na roko in ne o tem koliko si stara - so ti lepo povedali, da so leta le številka :). Vsi imamo dneve ko smo res na nuli z energijo, vendar obstajajo sončki, med njimi ste tudi blogerke, ki nam pomagajo se zopet sestaviti in iti naprej z dvignjeno glavo in iskrico v očeh. Čestitke za TOP 3 pri CRAFT-alnici - popolnoma zasluženo ker tele rožice so za 10+. Ob tvojem izdelku za tokratni izziv pa si me zopet sezula -sivka je že tako moja šibka točka, ti pa si jo privzdignila še z OMBRE ozadjem...sedi 5 :)!. Hvala ker se igraš z nami pri CRAFT-alnici :).

P.S.: Pozabila sem ti povedati - tista "ujeda" na prstanu naj bi se nosila zgoraj - saj veš, tako da sreča ostane pri tebi in ne steče vsa naprej :)
Oseba Metuljčica sporoča …
Lepa hvala za vse kar ste zapisale. Želim vam vse dobro in veliko sreče. Hvala Jerneja, takoj obrnem....
Oseba suzana sporoča …
spomnila sem se na neko zgodbo, ki sem jo nekoč zasledila ali pa mi je bila poslana po e-meilu. Gre za gospo recimo 50 let. Te so nekako bolj modre. Seveda so tudi mlajše izjeme.
Nekega dne pride do nje soseda, ki ji je kaj zavidala. Saj je bila gospa umirjena in ni kar vse povprek razlagala svojih problemov in se pritoževala, ampak je na svoj način uživala svoje življenje s svojo skromnostjo. Soseda je spoštovani sosedi dejala: "Imam vse v življenju! Živim v popolnem bogastvu. A tebe vseeno spoštujejo bolj kot mene. Po tvojem mišljenju, kaj praviš, kdo sem jaz?" Modra soseda se nasmehne in reče: " Izgledaš kot Bog." Ljubosumna soseda se je zadovoljno nasmehnila. A želela je kritizirati zato zavpije: Ti pa izgledaš kot smet, neurejena. ne razumem zakaj te cel kraj priznava!" Modra soseda ni odgovorila, samo nasmehnila se je. To je ljubosumno sosedo še bolj razburilo in je zavpila: Zakaj te ne jezi, da sem ti rekla, da si smet, ti pa si meni rekla, da sem kot Bog?" Modra soseda odgovori: "Zakaj bi se jezila? Kdor v sebi spozna Boga, ga vidi tudi v drugih. A kdor je poln nečistoče v sebi, vidi tudi druge kot smeti in neurejene."
NAUK ZGODBE: Človek v drugemu vidi to, kar je v njemu samemu. Zato velja tisto, kar nas moti pri drugih, popraviti pri sebi.
Na mojih vratih je dolgo pisalo zaradi ene prijateljice, ki me je stalno kritizirala, ker sem imela kaj razmetano ali nered, da nič ne obnavljam....... "PREJŠNJI TEDEN SMO IMELI POSPRAVLJENO, ŽAL MI JE KER STE ZAMUDILI!" Počasi se je navadila, da imam vedno na svoj način pospravljeno, da ne mislim menjati pohištva, ker svoj čas in denar raje vložim kam drugam. Ljudje smo si različni, zagotovo pa vem, da sama hodim obiskovati prijatelje in ne opazovati njihovega pohištva in njihov red. Če je za njih dobro je tudi zame. In kaj je lepšega moja hiša je vedno znova polna, vsi s radi zabavajo pri nas, skupaj kuhamo, ustvarjamo, žuramo in si privoščimo sproščen oddih. Seveda imam rada red in čistočo, dobre in iskrene prijatelje, spoštujem pa vsakogar takšen kot je. Jaz namreč nisem Bog, da bi koga spreminjala hahahahaa. Vsak naj ljubi sebe kolikor zmore in naj se spreminja zase, kolikor je potrebno. Draga moja Metuljčica, ti pa si eno veliko sonce in če kdaj ponagaja kakšen oblaček, vedi, da za njim spet posije SONCE. Ljubi sebe najbolj, vse drugo se reši samo po sebi, če prepustimo ali pravijo ustvarjalke, če prosiš za pomoč, ti pomagamo.
Oseba moi sporoča …
Prebrala tvoj zapis in še vse komentarje in se strinjam z njimi. Upravičeno si bila med TOP3, prstan je čudovit in zelo lepo ti pristoji. Ni pa fer, ker tvoje roke sploh ne izdajajo tvoje dejanske starosti, pač pa tisto, kot se počutiš: mlado in lepo ;D
Ombre ti gre odlično izpod rok (ti reče tista, ki se je učila pri tebi ;) in oxidi so res krasni. Sivka pa, vidim, da je že našla svoj dom ;)
Sedaj pa k bistvenemu: res se vsake toliko spomni na ta zapis in si pusti vrata odprta. Sami sebi postavljamo ovire in si zapiramo vrata. Če nam je nekaj namenjeno, steče samo kot po maslu. Poslušaj svojo dušo, ker ve za pot. In super Suzanin zapis je tudi za petico. Tisti njen napis bi si tudi sama obesila na vrata ;) Pa zgodba o tem kako vidimo druge: za zamislit. Obdaj se z ljudmi, ki te imajo radi in pusti ostale, da grejo iz tvojega življenja. Ne hrani jih. Vidiš, da imaš zlate roke, to bodo tvoje zasajene rožice samo potrdile. Čudovit nasad si naredila in še mene spodbudila, da sem letos naredila malo drugače.
♥♥♥ in 7 objemov
Oseba Metuljčica sporoča …
Tudi vama hvala dragi moji in to res hvala iz srca, tako lepo vaju je bilo brati. Ko sem stisnila objavi, sem že mislila vse skupaj preurediti, a sem se premislila. Zdaj sem vesela, da sem se vam malce zaupala in kot sem za zapisala, vsem, ki ste se odzvale se zahvaljujem, da ste mi v učenje. Res sem hvaležna, da ste tudi zame in vedite, da kljub temu, da smo daleč ena od druge, smo si blizu srca. Pošiljam vam dobro energijo, veliko sem jo dobila od vas in zdaj vam jo vračam...........ti meni, jaz tebi.......to je to.....
Oseba Tina Z. sporoča …
ja, neverjetna energija je med nami, to sama dobro vem in meni je prav neverjetno, kako ste vse po vsti v živo neverjetno super! ti pa sploh gledaš kot ena mladenka, se spomnim, kako sem prvič, ko se te srečala, premišljevala, če si to dejansko ti ...
se pa strinjam z vsemi zgoraj in se mi zdi, da smo najbolj srečni, ko smo notranje pomirjeni sami s sabo, se sprejmemo takšne, kot smo in s to neko notranjo srečo gledamo na svet, potem je vse lažje v teh vsakodnevnih skrbeh.
voščilnice so kot vedno fantastične pri tebi, prav tako pa me firbec matra, kakšne bodo ta prave rožice v polnem razcvetu.
Oseba Andreja sporoča …
Popolnoma se strinjam z napisanim in trenutno prebiram knjigo Louise L. Hay - Življenje je tvoje, ki je res vredna branja in delo s samim seboj bo večno. Tudi jaz rada smuknem v svojo ustvarjalnico, ki ji pravim kar craftalnica, ampak vrata imam vedno odprta, da lahko smuknem res kadar hočem :-))
Zelo lepi voščilnici sta nastal s tvojimi unikatnimi ozadji in ustvarila na obeh krasen prehod iz svetle v temno. Lepo si dodala sivko. Tudi prstan ti lepo pristoji .-)
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!
Oseba Goga sporoča …
S temle zapisom si pa potkala na moje srce. Se bom trudila puščat vrata odprta in tudi o tem bom razmislila kako gledam na druge.......
Krasen viola mesec je za tabo in ena od tvojih lepotičk krasi tudi mojo delovno mizo. Z takimi pozitivčicami si jaz lepšam službene dni.
Lepo si prelila ombre na papir in zelo sem vesela, da nam slediš v Craft-alnici.
Pozdravček Lili
Oseba Tanja E. sporoča …
Čudovit zapis... in tvoje prečudovito ustvarjanje... hvala ti, ker z njim bogatiš CRAFT-alnico, lp :)