EKO-BELA KOMBINACIJA, PRAZNIČNA ŠKATLICA PRESENEČENJA, BOŽIČEK - TRETJIČ

TRETJI SKLOP ŠKATLIC V EKO-BELI KOMBINACI S ŠTEVILKAMI 14 DO 19.


Upam da vam bodo te škatlice tedna v navdih, da se tudi sami/e lotite kakšne, lahko pa pokažete kakšen izdelek v eko beli kombinaciji, kar pa se tiče ključne besede Božiček pa mislim da ne bo težav.  Zdaj že veste, kajne - na desni strani kliknite sličico kjer piše veselodecemberski izziv in povezala vas bo do objave, kjer je pripet link za vaše izdelke. Prisrčno vabljene.
Nik bo ta teden nahranil lačne ptičke,  šel z botrco k maši, sledi organizacija družine za ogled prazničnih lučk v enem od večjih mest s starimi starši, teto in stricem, čas je za praznično peko piškotov, ki jih dobi tudi poštar, pa seveda uganiti uganko, prebrati lepo misel  in tole 
pravljico :
POŠTA ZA BOŽIČKA
V majhni vasici visoko v gorah je živel deček s svojo mamico. Bila sta zelo revna. Nekoč je našel star koledar s pisanimi slikami in pod decembrsko sliko je pisalo: »Vsako leto pride s severnega tečaja Božiček in prinese otrokom darila.« Deček je bil žalosten, ker njemu Božiček še nikoli ni prinesel darila. Spraševal se je, če morda zato, ker si še nikoli ni ničesar zaželel.
Naslednjega dne je deček dobil od prijatelja velik rdeč balon. Od sreče je ostal brez besed. Kot uročen je korakal domov in opazoval balon, ki se je vrtinčil v vetru. Če ga izpustim, bo odletel na severni tečaj, je pomislil.
Doma je iz zvezka iztrgal list in nanj napisal svoje želje Božičku: tople škornje za zimo, debele rokavice in mamici potico. Deček je pismo privezal na balon in se povzpel na goro nad vasjo, pritisnil poljubček nanj in izpustil vrvico. Zapihal je veter in s seboj ponesel velik rdeč balon z željami.
Balon je pristal na vrtu starega moža Nikolaja, ki ga je takoj opazil, ko je stopil iz hiše in prebral dečkovo pismo. Nikolaj je pismo takoj poslal naprej Božičku. 
Nekega dne se je proti vasici visoko v gorah pripeljala kočija. V kočiji je sedel sivi mož, oblečen v rdeč plašč, njegova rdeča vreča pa je bila do roba polna zavitkov in nad glavo mu je poplesaval rdeč balon. Kočija se je ustavila pred vrati revnega dečka. Božiček je dečku prinesel tople škornje in rokavice, mamici pa slastno orehovo potico. V vrečki pa so bile še sladkarije, sadje, kup lepih zgodbic in plišasti medvedek z rdečim balonom.
Ko se je deček zjutraj zbudil in našel pod smrečico darilce, je od veselja zaplesal. Od takrat dalje, deček in mamica, vsako leto kupita rdeč balon, dobremu Božičku napišeta v zahvalo prijazno pismo, ga privežeta na vrvico in spustita balon v zrak. Veter odnese pismo čez hribe in doline-prav na severni tečaj.

LEPA MISEL
Ljubezen se pričenja doma,
in ne gre za to,
koliko naredimo,
ampak koliko ljubezni
vložimo v to dejanje.

UGANKA
Nima dimnika in vrat,
pa vseeno vanjo rad
prileti prezebel ptiček,
da nahrani ga fantiček.   



Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Znova čudovita zgodbica, ki pogreje srce. Tvoje škatlice so nadvse čudovite in naloge za Nika se mi zelo dopadejo in prav tako mi je všeč, da vključujejo celo družino.
Oseba Helena sporoča …
Vsak petek me pobožaš in ogreješ s svojo objavo. Škatlice so znova fantastične in si kar predstavljam Nika, kako jih odpira. Tudi naloge so mi zelo všeč in primerne v tem času.
Oseba oldpunca sporoča …
Kar oči se mi orosijo od ganjenosti, ko berem tvoje zapise in občudujem prelepe škatlice za Nika. :-) Imejte se pravljično!
Oseba Maja sporoča …
Krasne škatlice! Tudi meni je ta barvna kombinacija zelo pri srcu. Po tvojih zapisih se vašemu Niku obetajo zelo zanimivi in zabavni dnevi.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Prelepo, doživeto, domače in za dušo.Lep december si pričarala domačim.
Oseba leycika sporoča …
Kako lepo zgodbico si delila z nami. Izdelki pa so prečudoviti sploh ker so v natur in beli barvi :)
Oseba suzana sporoča …
O, pa si tudi v meni zbudila otroka, pa sem pomislila, da tudi jaz spustim rdeč balon z željo, za vse otroke, ki kot ta deček nimajo sreče, da bi jih obiskal Božiček ali kateri drugi dragi mož, da jim vsaj malo polepša dan. Pa mi v Šparu pod roke pride košarica "Anina zvezdica" evo lepe želje se uresničijo, sedaj pa nazaj v trgovino in kaj sladkega za tiste male sončke, da se tudi njim vsaj malo izpolnijo želje. December je čas, ko lahko obdarujemo še koga, ki ga ne poznamo. Hvala ti, ker si me s svojo zgodbo zbudila k tako lepemu dejanju. Škatlice, pa so čudovite in kar vidim Nika, kako uživa. Metuljčica ti znaš tako lepo pobožati, hvala ti za to, hvala, ker iz mene izvabiš tisto najboljše, kar je v meni.
Oseba Marija sporoča …
Oh, prekrasne. Še posebno nežen bambi krasno uporabljen in takoj pade v oči. Res lepo in še enkrat vse pohvale za izdelavo in idejo na sploh.
Oseba Tina Z. sporoča …
tvoji prekrasni zapisi in seveda tvoje kreacije so navdih tudi za nas ostale, da bi vsaj približno tako doživeto preživeli te praznike. se poslužujemo mnogo tvojega
- ugank, lepih misli in pravljic ter nekaterih nalog, same čudovite ideje imaš.
Oseba ArtMBR sporoča …
Tako hitim lepiti na tvoj link, da sem se skoraj pozabila še tukaj pofočkati. Kaj naj rečem, da se strinjam z napisanim in da si močno močno želim, da bi letođnji advent imel še več dni in da bi se vse pravljice in uganke in misli še kar nadaljevale in nadaljevale in da bi.... in da bi....ja tudi da bi bili vi vsi skupaj zdravi, da bi uživali v tvojih idejah, izvedbah.
Oseba Moje drobtinice23 sporoča …
Super barvna kombinacija.
Tvoji zapisi so res ganljivi...kot pravi Sonja, imejte se pravljično!