KLJUČNE BESEDE TRETJIČ – SNEŽINKE, PRAZNIČNI TAGI, MODRA, SREBRNA BARVA


KLJUČNE BESEDE TRETJIČ – SNEŽINKE, PRAZNIČNI TAGI, MODRA, SREBRNA BARVA

Ste že pisale Božičku, samo spomnim, jaz sem mu namreč ravno včeraj;

Dragi Božiček, Darja tukaj.  O tebi slišim samo pohvale. Vem da si srčen, prijazen, veder in iskren. Pravi vzgled si mi. Od nekdaj verjamem vate in te naravnost občudujem. Tako visoke cilje si zastaviš in jih uresničuješ vestno, predano in vztrajno.  Zadnjič sem te slišala kako si svojim palčkom  Pomagalčkom pripovedoval, da je okoli nas veliko manj  srečnih in zadovoljnih otrok, ki potrebujejo hrano, ljubezen, srečo in objem in da je treba najprej poskrbeti zanje. Prav vzgojno je bilo poslušati da znaš reči tudi ne, ko je seznam predolg. Tvoja izbira je vedno super.
Ker sem videla, da kdaj pa kdaj narediš prelet nad vasico, vem da ne boš spregledal pisem mojih dveh vnučkov. Tako ponosna sem, da sem že drugič babica in najprej bi te prosila za zdravje in srečo našemu novemu družinskemu članu Jaku, pa seveda našemu ta velikemu fantu, njegovemu bratu Niku, nanj se resnično lahko zaneseš. Tako kot on pazi na tvojo vasico nebi znal nihče. Vem, da ju boš presenetil in da bo pod njuno smrečico polno daril. 
Pa nekaj snwga jima nasuj, vsaj na predbožični večer, vem da bosta  vesela poplesavanja snežink.  Seveda pa te prosim, da čuvaš tudi njuna starša in da za vse nas in nam ljube iz svojih sani posuješ malce čarobnega prahu za  srečo.
 Upam pa, da nisem prezahtevna, ker jaz bi tudi nekaj imela.  Saj veš, da sem nora na dobre fotke. Bi mogoče lahko poslal palčka Slikarčka, da naredi eno dobro fotografijo  na njihovem domu ob bleščeči vasici in mi jo potem prosim nastavi pod smrečico. Obljubim, da bom še naprej pridno delala adventne koledarčke, pa tudi pridna bom. Ti bom nastavila kupček tagcev,  da jih dodaš darilom. 
Poskrbela bom tudi,  da bo pod smrekico nastavljeno mleko zate, tvoje najljubše piškote pa bom spekla ravno na predbožični večer, da bodo čisto sveži zate in da bo lepo dišalo, ko me boš obiskal.











Komentarji

Oseba Helena sporoča …
Draga Darja, za sneg in verjetno še kaj te je že uslišal :) Upam, da zdrži vsaj do novega leta in čez.
Čudovito pismo, iz srca in seže do drugega srca.
Oh, snežink in tagov pa si sama natrosila še in še.
Krasen vikend!
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Kakšen užitek je brat vsako soboto tvojo objavo...včasih si zaželim, da bi tole trajalo mesece in mesece ali pa bi bilo bolj pogosto. Vsako leto bolj se te dotakne predpraznični čas......vnuki sigurno zelo pripomorejo k temu občutku. Kaj naj še rečem...želim, da se ti vse želje uresničijo....Gledam skozi okno...sneži.... in z malo domišljije vidim tvoje krasne snežinke in tage, ki poplesavajo po nebu.
Oseba leycika sporoča …
Kako lepo pisemce je nastalo sem se kar zatopila vanj, potem pa še zraven slikica da sem si lažje predstavljala. Pošiljam ti lepe pozdrave ter naj ti čaroben prah pomaga pri uresničevanju želja.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Darja zelo lepo si zapisala in res upam, da dedek mraz uresniči tovjo skromno željo. Eno pa ti je že izpolnil, belo je zunaj :)
Oseba Zvonka sporoča …
Draga Darja, tako lepo pismo si napisala, da se Božiček zagotovo ne bo mogel upreti izpolnitvi tvojih želja. Naj ti jih izpolni vsaj nekaj, tiste najbolj srčne. In pri tebi se ponovno vse lesketa, od snežink do tagcev. Pozdrav.
Oseba suzana sporoča …
Tele snežinke še meni plešejo tukaj, ko tole pišem. Kar zatopila sem se v celo tvojo zgodbo. December, čas pričakovanja in luči. Naj se prižgejo tudi lučka v naših srcih.
Tiho brez bliska in groma, z mirom, srečno in z ljubeznijo, brez tesnobe in stiske
v veselju in hrepenenju! Darilo za ubogljivost - ni darilo. Je plačilo za poslušnost in ponižnost. Darila pa ne dobijo pridni, ampak ljubljeni. Zato ne pozabi obdariti najpomembnejše osebe na svetu - samega sebe. Ker se imamo radi. Vsak dan moramo, kaj dobrega narediti zase. Za druge, ker jih ljubimo. Čas, je tisti, ki ga lahko podarjamo in kateri ima vsak dan večjo vrednost. Torej, ne skrbeti, ti si ljubljena od mnogih in darila bodo kar prihajala......... HOHOHO
Oseba oldpunca sporoča …
O, kako lepo in srčno pisemce si spisala Božičku! Pa tako lepe želje. :-) Čas bo, da mu tudi sama pišem. Pa nič velikega si ne bom zaželela. Samo srečo in zdravje za vse, ki jih imam rada.
Oseba moi sporoča …
Kaj te ne bi uslišal, ko pa ga tako skromno prosiš zase in veliko za druge. Prava srčna deklica si. Pri vas se vse tako lepo blešči.
Oseba ArtMBR sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba ArtMBR sporoča …
Draga moja sestrična, tako srčno darilo sem prejela, da sem pomislila, da si še svoje srce zraven poslala in zaradi tega pristala v bolnišnici. ČIMPREJ OKREVAJ. SAJ BOŠ NEKAKO NADOKNADILA IN UPAM, DA BOŠ ZA PRAZNIKE DOMA. DRŽIM PESTI IN TI MALO SRČKA POŠILJAM NAZAJ.
Oseba Majda sporoča …
Draga Metuljčica, končno sem našla čas za blogovsko deželo in pri tebi našla toliko lepote! Praznično, igrivo, iskrivo, ljubeče je pri tebi, toliko povezanosti in miline. Hvala za brezmejen navdih, ki ga širiš in vso čudovito energijo, ki jo deliš z nami.
Vse dobro ti želim, predvsem pa zdravja, Majda
Oseba iris-irena sporoča …
Darja, prečudovito.
Želim ti polno navdiha tudi v tem letu!
lp