OGRLICA - LOVE LETTER

Vesela sem bila, da se je v kontakt na http://metuljcica-ustvarja.si/, kjer odgovarjam preko e-pošte, kadar me  kdo kaj vpraša pod rubriko »Kaj vas zanima«,  nabralo kar nekaj vprašanj.
Vidim, da vam je bila všeč črno-bela verižica, ki sem jo podelila na delavnici. Hvala za pohvale.
 Vam zapišem kako sem jo izdelala? Z veseljem!
 Žal postopka nisem slikala in ne morem podati tutoriala, saj sem naredila obe verižici hkrati in sem videno spodaj samo še sestavila.
Material, ki sem ga uporabila:
črna Arhoval Ink blazinica,
teksturno ploščo Lise Pavelke  - Love Letter,
bela pardo masa (v paketku, ne v kroglicah) s perlastim sijajem.
Seveda ne gre brez »pašta mašince«, valjčka in rezila ter izrezov za krog.


Priporočam lepilo Lise Pavelke.
Najprej očistimo mašino. Sama to počnem kar z baby vlažilnimi robčki.
Pardo maso ni problem premečkati.  Zvaljam jo in nekajkrat spustim preko strojčka, da postane gladka. Delam na najvišji nastavitvi. Teksturno ploščo »potapkam« in s črno blazinico naredim lep odtis. Samo pogladim, da je odtis bolj površinski, sicer pa je to stvar okusa. Če želite globino, pač bolj močno stisnete.
Z modelčkom izrežem dva  kroga. Na enem izrezu z manjšim krogom izrežem krog v sredini in le tega pečem na žarnici z licem navzgor (belino na žarnici, pisavo gledaš) polni krog pa z licem navzdol (pisavo na žarnico, belino vidiš). Ko dam kroge na žarnico, jih iz delovne mize previdno odlepim. Pomagam si z rezilom in pazim, da krog ne izgubi svoje oblike, ker potem lažje sestavim oba dela.
Vsaka ve za svojo pečico, jaz pečem na 110 stopinj, 37 minut. Po pečenju zbrusim spodnje dele in jih spojim z lepilom. Iz bele mase izrežem še en krog, ki ga malce raztegnem, da skrijem spoj. Da prikrijem prstne odtise,  izberem kakšno strukturno ploščo in jo odtisnem. Obesek lahko obdelate tudi s koščkom bolj grobega brusnega papirja. Dobite takšen pikast vzorček  na »ritki« obeska. Obesek še enkrat spečem.
Luknjico na obesku sem naredila naknadno. Manjše kroge  sem samo prepognila, da nisem deformirala pisave. Dodala sem še rožice  in črne perlice, ter sestavila verižico in uhane. Končni izdelek vidite na zadnji sliki. Slikala sem na moji črno-beli »oblekci«, v kateri se prav dobro počutim in danes »zažigam«, saj jo pestri ogrlica o kateri pišem. Iz srčka bom naredila prstanček, kroglica, pa bo pristala kot dodatek na kašnem obesku za ključe ali  telefon.


Komentarji

Oseba Helena sporoča …
Super, Darja! Postopek je opisan razumljivo in natančno. Všeč mi je, kako si tiste krogce samo prepognila in si dobila delčke za končni izgled ogrlice (tudi uhanov). Verjamem, da zažigaš :)
Oseba Mojca sporoča …
Kako lep komplet in ja hvala ker si delila postopek z nami. LP
Oseba Nataša sporoča …
SVETOVNA IZVEDBA :)) KRASNO
Oseba moi sporoča …
Te tvoje verižice so res krasne in kar kličejo po kopiranju. Tudi ta s pisavo je takšna in z njo gotovo "zažigaš".
Sicer pa, s katero pa ne ;)
Oseba petra m sporoča …
Uau, čudoviti izdelki!!
Oseba Simko sporoča …
Res lepa verižica in uhančki! Sem z zanimanjem prebrala postopek izdelave, čeprav se sama ukvarjam le s papirčkanjem :). Lp
Oseba Vladuška sporoča …
Zelo lepa je res in tako kot že Simko tudi jaz pridajam, da je bilo tole zanimivo branje tudi za tiste, ki se s tem ne ukvarjamo.
Oseba Nataša sporoča …
ojjjjjj :) sliko bi ti rada poslala tisto o vili ko sva na delavnici govorile... pa nevem kam ti jo naj pripopam :))

čaww

Nataša
Oseba Metuljčica sporoča …
Hojla Nataša. Sem ti pustila sporočilo na e-pošti. Evo, ti kar pripopaj. Če želiš kontakt z menoj,samo klikni na kontakt na spletni strani in ti odgovorim. Čavči.
http://metuljcica-ustvarja.si/
Oseba Biljana sporoča …
Krasna je!
Oseba Klavdija sporoča …
Super učenka si Darija, vse si si natančno zapomnila...bravo! Hvala, ker si naredila tutorial namesto mene...zlata si!
Oseba Nina Ralia sporoča …
Zelo lepo, kot vsi tvoji izdelki :)
Lp, NIna