MOJ SISSI PROJEKT - PUSTOVANJE 2013

Hojla!

Ste se kaj našemili? 

 Letos mi je s pomočjo prijateljice, ki je med drugim tudi čudovita šivilja, uspel moj; bi lahko rekla kar   SISSI PROJEKT.

 Čimlepša, čimboljša, čimbolj naravna Sissi.

V začetku decembra sem s sestro in mamico obiskala Dunaj. Prebrala sem  knjigi in si ogledala film te nesrečne lepotice. Vse skupaj me je   tako zelo prevzelo, da sem šla takoj v akcijo.
 Poiskala sem sliko in v glavi se je porodil načrt. Tako zelo sem uživala.  Nove in nove ideje so se kar same od sebe »primetuljčkale«. Prav vživela sem se v vlogo, zdaj že stopam po gosposko v tej lepi zimski idili
Zelena mi pri oblačenju ni tako zelo ljuba barva, a v to sem se zaljubila. Zunaj je mraz in rešitev je »zimska Sissi«.  Cel teden sva  usklajevali, dopolnjevali in si delili ustvarjalne užitke, vkopili sva obe svoji družini in doma so me kar preimenovali. Ne da nisem dala spati moji šivilji, tudi sama sem sanjala dvorce………………

Tiste pikice na i so mi prinesle prave cukrčke;  torej hvala tudi Urši za biserčke, pa Nini za dodatke in super lepilo, da sva lahko dodelali broški,  Klavdiji, ki me je naučila delati te lepe valovčke in je broška prav zasijala na kapi. Pa seveda ne smem pozabiti na izdelavo podkrila in moževe ideje s »hulahop« obročem, ki drži krilo narazen, kot se za Sissi spodobi.
 To je bilo enega »klamfanja«, pa tudi smeha in dobre volje. Prev spretna sem že pri vstopu in izstopu v avto; ups kočijo.
In zadaj  se oblečem; najprej spodnje pumparce, potem podkrilo , ki ga drži hulahop obroč, kot sem že omenila, pa še eno podkrilo iz blaga,  pa korzet,  oblekca,  rokavčki,  pas,  zgornji del, lasulja, kapa, nakit, muf in juhuhuuuuuuuuuuuuuuuu Sissi je tu!

Dan je lahko drugačen in ja, rada imam pustno soboto, pa ne samo zaradi krofov, ki jih obožujem, tudi ne samo zato, da sem lahko na ta dan ravno tisto kar si ustvarim, morda pa  zato, ker potem sledi še pustni torek........................
Kje si moj Franc Jožef, greva, v sosednjem cesarstvu prirejajo ples v maskah………….

Komentarji

Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Čudovita Sissi,
in ker vem koliko ur dela je v tem kostumu, pohvale vsem-tebi za izvirno idejo, šivilji za kroj in šivalne ure, možu za pomoč,... vsi skupaj ste te preoblekli v čudovito Sissi.
Pa tudi brez maske si zelo lepa ženska, da ne bo pomote.
Lp Tamara in prijetno rajanje na sosednjem ali domačem dvorcu
Oseba Mojca sporoča …
joj kako lepa "pustna maska", res krasne barve in kako lep dodatek na kapi! vse čsetitke. lp
Oseba Helena sporoča …
Oooo, čudovita si! Čisto prava zimska Sissi.
Noro, kaj sta s šiviljo naredili!!!! Čestitam obema za tako krasen podvig. Prav gotovo se je Franc Jožef na novo zaljubil :)
Oseba Tina sporoča …
WOW!!!! Tako zelo si lepa, da bi bilo res škoda, če tega ne bi delila z nami. Uživaj v vseh preostalih trenutkih pusta.
Oseba Janja sporoča …
Čudovito! Prav vse mi je všeč, od blaga do končne podobe. Lp
Oseba Vladuška sporoča …
Wau, tole pa je projekt dodelan do popolnosti. Čudovita si. Tole ste vsi skupaj res krasno izpeljali. Uživaj v svoji vlogi v teh pustnih dneh :)
Oseba moi sporoča …
WOW, Sissi, kam si skrila našo Darjo? Taboljša si. Res si nisem v sanjah predstavljala, da bo izpadlo tako dobro, noro dobro.
Jutri je še tvoj dan, uživaj.
Oseba Marina sporoča …
Ooooo Darja, kako čudovita Sisi si bila=) Res pefrektno od obleke do dodatkov=) Pa barva je meni naravnost čudovita=) In seveda pohvale tudi celotni ekipi=)

Pozdravček,
Oseba Klara sporoča …
Ooooo...tole pa zgleda res kot iz pravljice. Prekrasno narejen kostum in ti si prečudovita v njem. :)
Oseba Ne-Ja sporoča …
WAW ma ti si tole Sisi resno vezela. Kostim in celoten izgled sta dodelana v nulo - pohvalno! Tudi "model" je fanatstično poziral ;)