ARTOVE BOŽIČNE DELAVNICE - VTISI - 1. DEL - BOŽIČEK NA VOŠČILNICI


Na povabilo Mihaele sem pripravila dve delavnici, kot sem že omenila v eni izmed prejšnjih objav. Kot vedno nas ta super punca razvaja z res čudovitim ustvarjalnim materialom in tudi tokrat nas je pošteno pocrkljala.  



Rada sem žena, mama, babica, prijateljica, ustvarjalka in rada sem Božička, zato mi je bila 
tema pisana na kožo.
Moja bleščeča  ustvarjalnica..........
Danes, dan po delavnici dobivam tiste lepe in iskrene božljajčke, ki so zame pravo bogastvo. Delavnice so mi uspele, jupiiiii, kar se je odražalo na obrazih udeleženk in tudi mimoidočih. Dobila sem celo pohvalo  s strani Božička, (šala mala)  Ta izkušnja je bila zame korak naprej v moji ustvarjalnosti. Ko sta na koncu Mihaela in Primož pristopila in se mi zahvalila, pa sem vedela da sem zadostila pričakovanja Artovcev in udeleženk, kar je bil tudi moj cilj. Za popestritev  sem pripravila tudi srečelov z Božičkom - obešanko, ki jo vidite zgoraj.
Na koncu sem pripravila tudi vpisni list s svojimi podatki . Z nekaterimi smo se preko e pošte ustvarjalno dopolnjevale že danes. 
Obljubila sem popis ustvarjalnega materiala, pozabila sem le na perlasti joy papir, s katerim smo delale. Z njim smo naredile res en praznični blišč. Za vse ostalo pa je potreben le klik na obarvane besede , ki vas direktno povežejo na omenjeni ustvarjalni material. 
Sestavila sem prikaz preko ustvarjalnih aktivnosti, ki sem jih zapisala in poslikala in jih preko ustvarjalnih navodil pripravila za vsako udeleženko, kar lahko vidite na zgornji strani desno. Pripravila sem tudi vse izreze, (levo na sliki) saj sem bila Božička ki ve, da so bile ustvarjalke celo leto pridne, da so obiskovale vse artove trgovince, se sprehajale po njihovi  spletni strani in obiskovale delavnice. 
Ker hranim svoj ustvarjalni arhiv na Metuljčici in ker  smo po mojem mnenju veliki če delimo sem pripravila predstavitev, če pa katera želi navodila mi naj piše na e naslov darja37@gmail.com, pa vam jih pošljem.
 Saj veste da sem se zaljubila v tole šablonco……….

Komplet je sestavljen iz osnove-Božička, njegovega obraza in brkov.


 Izrežemo osnovo in sicer tako da nalepimo na bel šeleshamer obojestranski  lepilni trak Elizabeth craft design.


  Ponovimo, le da tokrat izrez naredimo brez obojestranskega lepilnega traku z belim joy papirjem. Temu Božičku  odrežemo kapico, ni pa nujno, le pazimo da Božiček ne bo imel rdeče brade. Če želimo delati obešanko ponovimo izrez še z moss gumo. Umestimo jo med oba izreza.
      Odstranimo obojestranki lepilni trak. Na mestih kjer so v božičkovi bradi medprostori le ta (obojestrasnski lepilni trak ECD) ostane in ga je treba odstaniti naknadno. Dober pripomoček za to je pinceta ali  ta pripomoček s konjico. Pri tem pazimo, da medprostori ostanejo polni. Najboljše ga je  kar takoj z obojestranskim lepilnim trakom pritrditi na ozadje.
      Pri drugem izrezu, brez obojestranskega lepilnega traku (Elizabeth craft design)  »izpikamo« medprostore.
         Prilepimo izrez 2 ( z izpikanimi medprostori)  na izrez 1 ( ki je zdaj že na ozadju). Obrvi dvignemo da se ne zalepijo.
      Posujemo bleščice, jih utremo s prstom in višek pospravimo nazaj v embalažo.
      Prilepimo kapico.
     Obrazek je izrezan iz bež papirja in pobarvan z obraznima barvama dizajnerskih markerjev. Na ozadje glave, na mestu kjer so oči prilepimo dva večja kristalčka, na oči spredaj pa mala dva modra biserčka. Te biserčke smo uporabile tudi v rdeči barvi in sicer na ozadju, za popestritev božičnih zvezd.
       Pod nosek dodamo brke, ki imajo tudi prilepljen obojestranski lepilni trak, ki hkrati prilepi tudi obraz, ki ga vstavimo pod obrvi, ki jih lahko prilepimo (ali pa tudi ne)  na obraz. 


Spodnje slike so prikaz Božička - obešanka,  z moss gumo. 
Šeleshamer z ECD  obojestrasnkim lepilnim trakom, moss guma, na joy craft belem perlastem papirju izrezan Božiček
Odlepimo zgornji prvi izrez, očistimo tudi male delce ki ostanejo zaradi izreza, pri tem pazimo, da pustimo zapolnjene prostore. Pri lepimo moss gumo na osnovo. Pri tem ne rabimo lepila, saj smo odlepili ECD zaščitni sloj. Na moss gumo pa zdaj z lepilom prilepimo zgornji, zadnji del. Sama sem uporabila lepilo v pisalu.
Zdaj dodamo blleščice in dokončamo z izrezi ki jih vidite spodaj in postopkom kot sem ga že opisala zgoraj.


Ozadja so moja velika strast, zato jim bom ob priliki namenila kakšno posebno objavo, je pa prav zanimivo preizkušati raznorazne embossing srajčke in  raznorazne distress blazinice.

O drugi delavnici pa več v naslednji objavi.

 Če me ni doma, sem v Artu..........










Komentarji

Oseba Danica sporoča …
O Darja, kako si pa ti lepo poskrbela za udeleženke Artove delavnice.
Ni čudno, da so bili vsi zadovoljni in veseli.
Pri tebi je vedno vse tako zorganizirano, dodelano...skratka wav.
In ta vloga Božičke ti prav pristoji :D
Oseba ArtMBR sporoča …
Hvala Bogu, bila sem ena od udeleženk tvoje delavnice, ki je ponudila vse in še več. Priti na delavnico, prejeti navodila za izdelavo v mapici, v njej pa še skoraj do konca izdelane sestavne dele, vsako v svoji vrečki ali kuverti in na koncu izdelati celotno obešanko,......to se verjetno še ni zgodilo. Da pa te v ustvarjanje popelje prava Božička od nog do glave, ki deli tudi presenečenja, posladka z breskvicami in postreže kavico na ročno izdelanem pladnju, to pa....Ker imam tudi to srečo, da si moja sestrična in marsikatero tvojo namero in pa pripravo najo izvem če čito vročo, vem koliko si se trudila v smeri, da udeleženke resnično pocrkljaš. Videla sem njihovo zadovoljstvo in iskrice v očeh v Celju. Bile so tudi same super punce, zato je bilo druženje res čudovito. Lahko samo rečem, lahko vam je žal, tistim, ki niste bile zraven. Jaz sem star ustvarjalni maček, pa sem se mnogo novega naučila. Ponosna sem nate!
Oseba moi sporoča …
Res je, kar je napisala Magda: krasna Božička si bila. Crkljala si nas z navodili, polizdelki, pomočjo, nasveti, še za žreb in nagrado si poskrbela - delavnica kot se šika.
Vem pa tudi, da je za tako organizacijo potrebno veliko dela, truda in energije, zato ti še 1x hvala za vse.
Oseba *Urška* sporoča …
Tole so bile pa zagotovo ene izmed boljših delavnic.Mi je kar malo žal,da me ni bilo zraven.Lepo si poskrbela za udeleženke in njihovo dobro voljo,seveda pa tudi za zvrhan koš krativnosti. Bravo!!!
Oseba suzana sporoča …
Stvarnost ni bila bolj živa, temveč tudi popolnejša od fantazije te delavnice same. Tvoja domišljija je res začetek čudovitega ustvarjanja. In tvoja umetnost izvira iz iskanja po lepoti. Tvoja dobrosrčnost pa po veliki ljubezni do vsega lepega in dobrega. Hvaležna sem ti, da si me potegnila v ta čarobni svet papirčkanja, ki so zame postale ena sama radost. Draga Metuljčica, čudovita delavnica, hvala ti.
Oseba Unknown sporoča …
Hoj, to kar se je zgodilo v Celju je bilo prav tako veliko, zelo lepo presenečenje v Mariboru. Tudi sama še nisem doživela, da bi prejela ves material za delavnico lepo spakiran v mapici, z navodili, izrezi - že pobarvanimi izrezi... Sprejela nas je čudovita, namejana Božička, polna dobre volje, dobrih nasvetov, prijaznih idej...Hvala za čudovito ustvarjalno dopoldne. Tudi me smo imele crklanja s čokoladico, darilci... Komaj čakam naslednjo delavnico...čeprav močno upam in želim, da se srečano še kje...mogoče ob kavici...na krajšem klepetu. Darja HVALA.
Oseba Helena sporoča …
Ob tvojem zapisu in vseh komentarjih, je razvidno, da je delavnica maksimalno uspela. Darja, ker te poznam, vem, da drugače tudi ni moglo biti. Si pa postavila zelo visoke standarde za vse, ki še bodo vodili delavnice :)
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Kapo dol za vso pripravo...sem že pri Martini občudovala in vzdihovala ...priznam tudi, čeprav ni lepo, zbrala sem vso foušijo, kar jo premorem na kup....vzela kanglico, šla na peskovnik in v jok. Zakaj!!!! V Novem mestu je mrtvašnica kar se tiče delavnic, jaz si pa še ne morem privoščit, da bi lutala po Sloveniji in hodila na delavnice...mogoče v drugem življenju...ohrani še nekaj znanja za kasneje prosim...
Kaj naj še rečem na vse to...prekrasni izdelki, veliko novega so se punce naučile, predvsem pa druženje istomislečih....mislim da je to najvažnejše.....OOO PUNCE, ŽE KOMAJ ČAKAM KONEC NOVEMBRA...ANDREJA!!!! KJE SO VABILA!!!! Upsi...sem pozabila, da sem na tvoji strani.
Lušna si in tale kostimček ti prav paše...moja soimenjakinja...lp od "drug"e Božičke

Oseba Metuljčica sporoča …
Ob vseh teh lepih komentarjih imam pa zdaj sama iskrice v očeh. En velik objemček vsem in hvala za božljajčke, to je meni najlepše "poplačilo". Ob Mojčini reakciji pa sem hitro skočila nazaj v oblekco in presenečenje že prihaja po e pošti, samo Danico in Uršo bi še prosila za mail.....
Oseba Hali sporoča …
U Darja, čudovito, res krasna božička si bila in super delavnico si pripravila...
Oseba Vladuška sporoča …
Ti si res neverjetna in vidim, da si se pripravila v nulo. Res obvladaš in noro dobro se mi zdi, da si tudi oblekla temi delavnice primerno. In kako skrbno si vse pripravila, res si carica. Hvala, da si navodila delila tudi z nami tukaj na blogu in verjamem, da so dekleta na delavnici res uživale.
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Čudovito pripravljeno in krasno izpeljana delavnica, rezultati in poročanja so na blogih tistih, ki so se ti pridružile.
Krasen post
lp gospa Božičkova
Tamara
Oseba Zvonka sporoča …
Darja, pa ti si zares neverjetna. Koliko pripravljenega materiala, kako vse lepo popedenano...pa saj človek ne ve kaj bi sploh rekel, ups, napisal. ENKRATNO. Zaslužiš si vso pohvalo za vse. Ti si zares PRAVA BOŽIČKA, ne samo preoblečena. Mi je še bolj žal, da nisem kje bližje doma.
Oseba oldpunca sporoča …
Ijoj Darja, kako lepo si vse pripravila. Sedaj se še bolj butam po glavi, ker sem ostala doma... Res si en sonček, ko vedno poskrbiš, da so vsi okoli tebe srečni in zadovoljni. :-))
Oseba Janja sporoča …
Čestitam za uspešno delavnico, na katero si se res odlično pripravila. Lp