ŽIVETI Z NARAVO

Vse je v razcvetu. Uživam na svojem nasadu sivke. Glede na lansko poplavo in potem na ekstremno nizke zimske temperature, sem vesela, da mi je ostala prava sivka. Vsi lavandini so mi namreč zmrznili. 
Pobrala sem tri vrste sivke Hidcote Blue, ki sem jih povezala v male šopke. Zdaj že lepo visijo v kašči in se sušijo, za tisti pravi naravni čajček. Sem sem odločila letos pripraviti več zaloge kot lani.
Vrsta Grosso, čaka na destilacijo, pa seveda tudi ta, ki jo vidite na naslednji sliki ob skalcah.
Zanjo ne vem imena. Bom vesela, če se najde kakšna poznavalka in mi pomaga pri raziskovanju. Diši kot lavandin, a na pogled ustreza vsem pogojem prave sivke, tako da mi je prava uganka.



































Ker sem precej v 
naravi, sem postala čisto eko in pretežno iz tega papirja je nastala tudi voščilnica za 80 letnika.  V našem Artu so imeli znižane šablone X cut in z njimi je resnično luštno ustvarajati.
Pa še nekaj utrinkov iz skalnjaka. Tudi v planinah velikokrat občudujem te rožice, ki jim je dano čisto malo, pa so kljub vsemu v polnem razcvetu........

Po enotedenskem šopkanju pa to objavo zaključujem z eno fotko vročične modrine. Oba z metuljčkom vam želiva en fantastičen dan.

 

















Komentarji

Oseba moi sporoča …
O, kako krasno imate in kako opojno mora dišati. Tudi voščilnica z eko papirjem je krasna. Uživaj še naprej.
Oseba Zvonka sporoča …
Darja, ti le uživaj med svojo sivko, privoščim ti. Moja še ni vsa dozorela.
Moška voščilnica je zelo lepa, zelo eko in zelo šik.
Čudovit je pogled na tvoje lepotičke. Lepo bodi.
Oseba oldpunca sporoča …
Čudovito cvetoče in dišeče je pri tebi. Jaz nimam pojma, kakšno vrsto sivke imam. :-) Vem samo, da lepo diši. Zato, na žalost, tudi tebi ne znam, pomagati. :-( Moška eko voščilnica je zelo lepa in elegantna. Uživaj v svojem raju! :-)
Oseba Renata sporoča …
Waw, krasen vrt. Jaz pa moram priznati, da prvič slišim za razliko med sivko in lavando, čeprav imam eno od teh tudi sama na balkonu :)
Zelo lepo si sestavila voščilnico in naravne barve so vedno elegantne.
Oseba Helena sporoča …
Darja, prihodnje leto boš lahko kar ti pripravila praznik štajerske sivke :)
Po vseh vremenskih neprilikah ti je res lepo pognala in zacvetela. Hm, tudi sama ne prepoznam razlik med eno in drugo vrsto.
Voščilnica je enkratna in fajn, ker si na tako lep način uporabila nove šablone.
Oseba Keti's Projects sporoča …
Krasno! Je kar pridišalo do Trbovelj. Čudovite fotke in lepa moška voščilnica. Uživaj v vonju!
Oseba Vladuška sporoča …
Pri tebi je res Provansa v malem :) Zelo lepo in se mi zdi, da bi jo lahko vonjala kar do sem. Krasno skrbiš zanjo in lepo ti vrača. Pa voščilnica je čudovita, zelo skrbno izdelana.
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
ooooo...kako lepo...kar voham opojni vonj sivke...in koliko jo je... mmmmmm in še 1x mmmmmm...se bo treba najavit za en obisk v tvoj vrt ;)
Oseba Janja sporoča …
Kako lepo je pri vas. Zelo lepa je tudi voščilnica. Lp
Oseba Majda sporoča …
Vau - pri tebi je kot v Provansi, Toskani in Dalmaciji hkrati ;-))) Čudovito je - med občudovanjem tvoje sivke sem skoraj spregledala lušno voščilnico :)
Prijazen pozdravček iz moje sivkine livade na tvojo, Majda
Oseba suzana sporoča …
Pa ti si res prava mojstrica, česar se lotiš ti 110% uspeva. Tvoje poljane sivke bodo res kmalu kot v kakšni Provansi...... Tudi skalnjak je poln čudovitega cvetenja. Voščilnica pa je tudi prav vrhunska.