KLJUČNE BESEDE DRUGIČ: ADVENTNI VENČEK, ANGELČKI, PALČKI


 KLJUČNE BESEDE DRUGIČ:  ADVENTNI VENČEK, ANGELČKI,  PALČKI

 

V nedeljo ne pozabite prižgati druge svečke na adventnem venčku. Samo spomnim, zdaj pa k  angelčkom.  Jaz jih zadnje čase non štop kličem k sebi in ravno oni znajo zaščititi in vodijo k rešitvi.   V njih  vedno najdem uteho in mir. Sama verjamem, da so z nami in ob nas  vedno tudi naši angeli varuhi.  In ravno te sem napotila k naši mladi družinici, ki se je  ravno danes ob 2.28 uri povečala, saj  je na svet prijokal  naš drugi vnuček,  ki je pravi korenjak.  Z mamico in malčkom je vse v redu kar je najvažnejše.
Z enim tako prikupnim velikim trebuščkom je naša bodoča mamica prejšnji petek še prišla s svojima fantoma na predajo koledarčka, zdaj pa nas je spet osrečila z rojstvom  Jaka.
Joj kakšen obred; Vam povem, da še dobro, da sem imela Modrinka, s svojimi modrimi nasveti, pa Smetka, da mi je pomagal kozarce umivat, pa čudovite mojstre kulinarike Mafinka in Rozinka, pa Pinkija za vse poljubčke in objemčke in kaj bi brez Zlatinka, ki je pripravil  darilo.  Saj me poznate, jaz pa bom od sreče itak poletela z angeli………….
Res je,  da sem ob predaji koledarčka zapisala cel obred, ki  sem ga preko predstavitve hišic delila tudi z vami in vam predstavila palčke in angelčke. Morda, pa ste se tudi ve našle v kakšni zapisani besedi….. Obred je pravzaprav najpomembnejši,   predvsem otrokom,  pričakovanje, napetost in na koncu veselje, ko držijo v rokah nekaj, kar  je namenjeno prav njim.   Kajti z obdarovanjem tudi vzgajamo in to s tem, ko otroku pokažemo, kako se izbirajo darila, kako se jih zavije in kako se ustvari obred.  Potrebno si je vzeti čas, da ima obdarovanec možnost, da si ga ogleda in doživi. Zato sem ob predaji koledarčka zbrala vso družino in ob pogledu na Nika, ki je občudoval svojo bleščečo vasico je bilo čutiti, da je bistvo praznikov drugje, kot v materialnih stvareh. Veselje, ko družina preživi čas skupaj, ko začuti, da je to prostor, kjer lahko vedno najde varnost in zadovoljstvo je največje bogastvo.
Svojim želiva  dati mogoče tisto malo pozornosti, za katero ob napornem tempu vsakdanjika zmanjka energije ter jim pokazati, kako zelo so  nama pomembni. 

                  
Cel november smo uživale in se učile v MŠPU s Tino in Vladko, zato sem prepričana, da vam ti dve ključni besedi ne bosta delali težav. Meni je tako fino odtisniti in pobarvati te prikupne palčke in angelčke, potem jih dam na penico in čisto, samo res čisto vsepovsod pašejo.
Na desni strani bloga imate sliko z veselodecemberskim izzivom in če kliknete nanjo, ste že v prejšnji objavi, kamor lahko cel mesec lepite izdelke, ki ustrezajo ključnim besedam. Se beremo naslednjo soboto.


Komentarji

Oseba oldpunca sporoča …
Joj, Metuljčica, kako vesela sem za tebe, za vas, da ste v tem čudovitem času dobili Jaka! <3 Tvoji palčki in angelčki so pa tako zelo lepi, da mi je kar toplo pri srcu, ko jih občudujem. :-)
Oseba Klara sporoča …
O čestitke dvakrat babi! Palčki in angelčki so pa tako luštni...
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Čestitke!!!! Vse dobro mamici... malemu palčku Jaki pa...naj sije...kot tvoje zvezdice. Pri tebi res pride vse ob pravem času.
Oseba Zvonka sporoča …
Draga Darja, čestitke ob rojstvu drugega vnučka Jaka, to bo veselja pri hiši, zdravja in sreče malčku, mamici in vsem vam. Lep in vesel december.
Oseba Helena sporoča …
Draga Darja, čestitam ob rojstvu drugega vnuka. Jaka je prišel v družino, kjer je doma ljubezen, srčnost, dobrota ... Veliko cartanja!
Ta voščilnica pa je tako bleščeča in iskriva, kot je verjetno tvoja notranjost.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Darja, najprej čestitke tebi in zdravja malemu možu! Čudovit zapis in ja...očitno moram narediti še venček št 6 ;-)
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Krasno si zapisala - čestitke
zelo lepi palčki
pozdravček Tamara
Oseba moi sporoča …
Ti res znaš poskrbeti za prijetno vzdušje in svojo družinico pocrkljati. Zlata mami si, sedaj pa še 2x babi. Čestitke.
Uživaj v teh čudovitih prazničnih dneh, ki so letos še posebnejši.
Oseba Hali sporoča …
Čestitke in neskončno veliko uživanja z vsemi <3
Oseba Vladuška sporoča …
Čestitke draga 2x babi :) Sem zelo vesela za vas! Ti res znaš za vse tako lepo poskrbeti in pričarati čarobno vzdušje v katerem za nekaj časa vsi pozabijo, da obstajajo kakršnekoli skrbi. Krasen venček in voščilnica.
Oseba Valerija sporoča …
Draga Darja, čestitke iz srca tebi in vse dobro mladi družinici. Malčku pa veliko sreče in zdravja.
Oseba suzana sporoča …
ČESTITKE, vsem in veliko, veliko, veliko, LJUBEZNI, SREČE....... naj bo vse najlepše in najboljše.....