NAJ SREČNA ZVEZDA SIJE NATE


Čudovita voščilnica, ki mi jo je poslala Martina me je vspodbudila, da sem dokončala začeto.
Že tretje leto po vrsti svojemu vnuku Niku napišem in ustvarjalno izdelam pravljico za rojstni dan. Danes je naš ta veliki fant star že štiri leta.
Na podlagi odtisnjenih štampiljk iz letošnje pomladne kolekcije Najlepšega para je nastala spodaj zapisana pravljica.  Tako kot so mi prvo leto pomagali Tinini slončki, drugo leto njene ljubke pikapoke, so me letos navdušili medvedki.
Na letošnji pomladni kolekciji Najlepšega para je tudi rezalna šablona, ki se imenuje Voščila ob rojstvu. Izrez naj srečna zvezda sije nate je pravšnji za naslov pravljice.
Zdajšnje življenje res ni pravljica. Ostanite zdrave/i, vsi ki to berete in vsi vam ljubi in naj srečna zvezda posije na vas. 
Upam, da se bo to stanje kmalu ustavilo in da bo prišel čas tudi za Nikovo zabavo v širšem krogu družine in prijateljev. Mislim na vas in vas objemam  varno, na daljavo.
Naj vas pravljica pomiri in zaziblje v lepe sanje. 

Medvedek Nik zelo rad izpolnjuje želje. Seveda pa pričakuje, da se potem izpolnijo tudi   njegove želje. Bližal se je Nikov četrti rojstni dan. Zaželel si je veliko zabavo, z obvezno medeno torto in vsemi priboljški, ki se jim po medvedje reče njami.
Nikova družina se je resnično potrudila. Dan je bil pester in delaven, a do večera jim je uspelo prav vse. 
Nik ni mogel zaspati, preveč je bil vznemirjen. Zazrl se je v nebo, kjer je na nebu sijala bleščeča zvezdica. Nik se je spraševal, če je to mogoče tista zvezdica, ki izpolnjuje želje. Ko je tako razmišljal, je zaprl oči in zasanjal. Naenkrat se je znašel na oblačku, ki ga je prav prijetno zibal.  Nedaleč od njega pa se je na luni zibal njegov bratec, medvedek Jaka in ob lunini uspavanki že zapiral oči. Tudi sam se je umiril in prisluhnil uspavanki, ki jo je pela lunica Mija. 
Ravno ko je Mija hotela Niku zapeti rojstnodnevno  pesmico, se je oblaček močno zatresel. Slišal se je zelooooo glasen buuuuum in Nik se je komaj obdržal na oblačku.
Le kaj je zdaj to, se je spraševal. Joj oprosti, tako hitim, toliko dela imam,  je začela
pripovedovati zvezdica. Ves presenečen in presrečen je Nik ugotovil, da je to njegova bleščeča zvezdica, ki jo vsak večer občuduje.  
Jaz sem Živa, se mu je predstavila. Hitela je pripovedovati o rojstnodnevni zabavi belega polarnega medvedka Jana. Janova družina pripravlja zanj snežno zabavo in
k njej seveda spada zasneženo nebo.  Zato tako hitim in iščem snežinke, ki se gredo letos prave skrivalnice. Nik je povedal Živi, da se zelo rad igra skrivalnice in da
ji z veseljem pomaga iskati snežinke. Kako je bila zvezdica Živa vesela. Z Nikovo pomočjo ji je uspelo izpolniti željo polarnih medvedkov.
Živa je od veselja, postala tako živahna,  da se je naenkrat zgodil že večji buuum kot prej in Nika je kar odneslo iz oblačka. Ko je tako plaval po nebu, se je skušal ujeti na luni, a se je vanjo zaletel. Znova se je slišal velik buuum in oba z bratcem Jakom sta padla z lune. Ko sta objeta plavala po nebu sta si močno zaželela svoje posteljice, pa tudi mamico in atija sta močno pogrešala. Slišala sta samo še glas bleščeče rumene
zvezdice Žive, ki jima je zaklicala; vama že izpolnjujem željo. Vajina mehka posteljica že čaka na vaju.
Vsa zasanjana sta se bratca zjutraj crkljala pri ateku in mamici. Niku so navsezgodaj zapeli rojstnodnevno pesmico; Vse najboljše za te, vse najboljše za te, vse najboljše dragi Nik, vse najboljše za te. Torta štiri svečke ima, v njej je polno medenih želja. Naj se vse ti izpolnijo dragi slavljenec. Prišli so vsi, ki jih je Nik povabil in rojstno dnevna
zabava je več kot uspela. Vse je bilo medeno in izpolnilo se je vse kar je bilo željeno. 
Nik je zvečer prosil mamico naj ga pospremi v posteljo. Zahvalil se je za čudovito praznovanje. Mamica ga je ljubeče pobožala,  ga stisnila k sebi in mu dejala;  Rada te imam moj Nikec in NAJ SREČNA ZVEZDA SIJE NATE.
Prvo stran pravljice lepim tudi v marčevsko galerijo Najlepšega para.



Komentarji

Oseba Klara sporoča …
Oooh kako čudovita pravljica in voščilo!
Oseba Martina sporoča …
Čudovita knjigica in pravljica. In kako super ideja za rojstni dan. Tile kosmatinčki so tudi meni takoj prirasli k srcu in sem jih že posvojila. Sem pri tebi dobila navdih. Hvala. Zdravilen objem.
Oseba Helena sporoča …
Vse najboljše Niku za rojstni dan.
Darja, čudovito darilo za vnuka. Kar naprej rolam dol in gor, da ujamem vse detajle in uživam v tvoji pravljici.
Oseba Zvonka sporoča …
Darja, kako krasno pravljico si sestavila, da o knjigici sami niti ne govorim. Čudovito izdelano, prelepo za oči in ušesa. Vse dobro Niku.
Bodi dobro, bodi zdrava.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Vse najboljše mu želim in vse dobro.....Fascinirana, tako kot vsako leto...pa vsako leto si izmisliš bolj noro in dobro pravljico...da o knjigici sploh ne govorim...ta je pa itak TOP!!!
Oseba oldpunca sporoča …
Kako lepa pravljica! In čudovita knjigica. Priznam, da se mi je orosilo oko, ko sem brala. Vse najboljše že velikemu medvedku Niku! Naj srečna zvezda sije nanj.
Ostanite zdravi. <3
Oseba Valerija sporoča …
Kako čudovito darilo si pripravila vnučku. Prekrasna knjigica s pravljico in čudovito dekorirana. Zelo mi je všeč! Super babi! Bravo! Niku pa vse najboljše!
Oseba ArtMBR sporoča …
Končno sem le uspela pokomentirati 50 prispevkov v mojem izzivu, sedaj pa mi ostane še tale tvoja objava, ki je seveda bila večkrat pregledana. Mislim, da jih ni veliko, ali jih sploh ni - vnučkov, v katerih darilo bi bilo vpleteno toliko babičine ljubezni in ustvarjalnega znanja. Predstavila si nam PROJEKT z velikimi črkami napisan, na katerega si lahko zelo ponosna. Kako si ga tudi natančno izdelala. Moj poklon. Pa še to: nova pisateljica pravljic je rojena.
Oseba Janja sporoča …
Navdušena, nad videnim. Čudovito ♥. Čuvajte se. Lp
Oseba Tina sporoča …
Darja....kako toplo mi je pri srcu. Tvoja zgodbica mi je prav pogrela dušo in tako zelo lepo si jo pripravila in okrasila. Moj poklon...res nekaj izjemnega. Hvala za te lepe trenutke in ostanite zdravi!
Oseba moi sporoča …
Nik je res srečen fantič. Ne samo, da ima ljubečo mamico in očka, ta njegova babi je res babi in pol. Kako ljubko pravljico si mu napisala in "ilustrirala" s Tininimi šablonami. Moj poklon.
Oseba suzana sporoča …
Čarobnost pravljic je nekaj, kar še mene zaziba v pravljično deželo. Oooo, kako lepo. Kar vidim vas, kako pravljično ste se vsi potrudili, pričarati Niku najlepši rojstni dan. Ti, draga Metuljčica pa si prava babica, ki pričaraš še pravljico za Nika. In Tinine šablone, ter štampiljke dobijo pravo zgodbo. Da o izdelavi knjige ne govorim, vedno me na novo navdihneš z čarobnostjo. Res obvladaš.