NAJ ŽARI VESELJE

 




Ko otrok želi pogovor
v varno se naročje skrije,
in v varnem tem zavetju,
svoje želje, misli zlije.
 
Otroške misli so zaklad,
zato preprosto moraš jih imeti rad,
saj vse kar tebi povedo,
mislijo res iskreno.
 
Naj ne bo vam škoda časa,
čas z otrokom vse prekaša,
saj od njegovih teh idej,
svet lahko  je lepši kot kdaj prej.


PALČEK ZOBOBOLČEK

Ta teden je Klara, ki obiskuje drugi razred osnovne šole,  prebrala pravljico o Palčku Zobobolčku in jo tudi obnovila za domače branje. Njena mamica Branka, mi je poslala njeno risbico, ki jo z njunim dovoljenjem delim z vami. Ko bi slišali Klarino veselje, tisti vrisk, ob moji zahvali...To  je zame in prepričana sem, da tudi za vse, ki so ustvarjali z menoj,  največje bogastvo in izkupiček te izdaje. 

V tem času, ko naš pravljični tim ne more niti nazdraviti rojstvu obeh pravljic in se ob kakšnem kosilu vsaj v živo spoznati (govorim o tiskarju in oblikovalcu) sem še posebno hvaležna za takšne in drugačne zgodbe, ki štejejo in nas preko veselja povezujejo tudi zdaj, po izdaji pravljic. Hvala ti Klara, tudi za to....



Pravljice imajo posebno moč, otroke znajo nasmejati, zabavati, poučiti, pomiriti, uspavati in še marsikaj drugega.

Ta teden bomo z Binco Minco in Zobobočkom izdelovali voščilnice. Kartice je narisala Katja, saj si je Binca Minca zaželela svoj portret z božično kapico. 

S palčkom Zobobolčkom sta se odločila, da zgodbe kot je Klarina zaslužijo malo pozornost. V ta namen sta pripravila svoji (znamki) nalepki, ki jih lahko vidite na zgornji sliki.   Če so vam všeč, z nami delite otroško veselje skozi naši dve pravljici, pa vam pišemo. Lahko na pravljični telefon 040 209 699 ali pa na e - pošto darja.pravljicna@gmail.com.

Za konec, pa vam tudi tokrat (tako kot že v prejšnjih dveh objavah) povem o pomenu svečk adventnega venčka.

Prejšnjo nedeljo smo prižgali že tretjo, ki pomeni veselje.

Veselje, seveda! Naj se tudi vam zgodi »Klara« in vas razveseli kakšna pravljična zgodba.  V meni še vedno žari  veselje. Upam, da se dotakne tudi vas.



Komentarji

Oseba suzana sporoča …
Nekoč, že kar nekaj časa nazaj, je živela deklica, ki je imela čudovite sanje. Bila je pridna in dobra. Rada je delila vse z vsemi. To dekle je zraslo v sijočo in navdihujočo - hčerko, ženo, mati, babico, prijateljico, sodelavko.....in iz nje je kar vrelo novih idej. In pravljice še ni konec....kajti to je šele začetek.
Bravo Metuljčica, razprla si krila, sedaj pa samo poleti. ČESTITKE!
Oseba iris-irena sporoča …
Darja, kako lepo napisano in kako se strinjam z zgornjo pesmico. Želim veliko uspeha pri nadaljnjem pisanju in seveda, naj trenutki , ki jih imate z vnučki trajajo. Dala ste jim lepo popotnico v pravljični in njihov svet .

LP
Oseba Ne-Ja sporoča …
Darja ti si res ena zlata dušica ;). Mala Klara pa prava mojstrica v risanju - bravo! Se strinajm s Suzano, končno si razprla svoja krila in poletela novim dogodovščinam naproti. Upam, da jih boš še delila z nami tudi v bodoče :).
Oseba moi sporoča …
Kako lepo se pravljica nadaljuje.