četrtek, 26. september 2013

INSPIRACIJA V GOZDU


Ko sta bila sinova še mlajša, so mi bile gobe pravzaprav vir dohodka, saj sem dve leti gojila šampinjone.
Od takrat dalje je gobarjenje družinska tradicija in še vedno gremo vsaj enkrat v gobarski sezoni skupaj v gozd.
Vedno sem jima govorila, da smo v gozdu gostje. In seveda se gob ne brca, pobira se jih previdno, s spoštovanjem do narave.....
ako hitro sta zrastla, kot gobe po dežju in ko moji fantje vidijo da me zgrabi sindrom prazne hiše, gremo skupaj po gobe............
Ko sem včeraj sestavila nekaj ogrlic, ki sem jih spekla prejšnji teden, ko sem gostila prijateljico Suzi, sem ugotovila, da so me pravzaprav inspirirale barve in oblike iz gozda.
Pa en lep nasmejan jesenski pozdravček.
9 komentarjev:

 1. Čudovite ogrlice. Narava je res vir inspiracije.

  OdgovoriIzbriši
 2. Krasne so te ogrlice
  gobe pa res dar narave
  tako, kot tvoj talent
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 3. Res se vidi, od kje ti inspiracija za ves nakit. Tako topel in zemeljski je, kot je narava v teh dneh, ko si nadeva barve jeseni.
  Možic, narejen iz bučke, je enkraten!

  OdgovoriIzbriši
 4. Kako krasno, da ste se povezali z naravo. Saj niti ene oblike igre ni, ki ne bi imela vzorca v tej ali drugi vrsti resnega opravila, ki je, kot je samo po sebi razumljivo, časovno pred igro. In tako vsi skupaj uživate v nabiranju gob. Ti pa pričaraš razkošje v svojih izdelkih in jih toplo deliš z nami. Hvala tebi!
  Suzi

  OdgovoriIzbriši
 5. Res so krasne in čudovitih jesenskih barv. Ja, narava je res vir inspiracije. Kar se pa tiče gob... mmmm njami ...ampak samo, ko jih drugi naberejo... je bolj varno.

  OdgovoriIzbriši
 6. Krasne barve si izbrala. Ogrlice so čudovite. Lp

  OdgovoriIzbriši
 7. Vidim, da so te ze navdihnile jesenske barve. Jaz moram se v mislih presaltat na jesen, ker se vedno sem poletno razpolozena :) Krasne ogrlice so. In gobarjenje je nekaj posebnega in jaz imam veliko krasnih spominov, ko sva z ocetom hodila in jih nabirala. Zdaj ponavadi greva po kostanje. :) Lepo bodi.

  OdgovoriIzbriši
 8. U, la la, so tele krasne, bogate in čisto v tvojem stilu.
  Kiksa pa ne bi opazila ;)

  OdgovoriIzbriši