INSPIRACIJA V GOZDU


Ko sta bila sinova še mlajša, so mi bile gobe pravzaprav vir dohodka, saj sem dve leti gojila šampinjone.
Od takrat dalje je gobarjenje družinska tradicija in še vedno gremo vsaj enkrat v gobarski sezoni skupaj v gozd.
Vedno sem jima govorila, da smo v gozdu gostje. In seveda se gob ne brca, pobira se jih previdno, s spoštovanjem do narave.....
ako hitro sta zrastla, kot gobe po dežju in ko moji fantje vidijo da me zgrabi sindrom prazne hiše, gremo skupaj po gobe............
Ko sem včeraj sestavila nekaj ogrlic, ki sem jih spekla prejšnji teden, ko sem gostila prijateljico Suzi, sem ugotovila, da so me pravzaprav inspirirale barve in oblike iz gozda.
Pa en lep nasmejan jesenski pozdravček.
























Komentarji

Oseba oldpunca sporoča …
Čudovite ogrlice. Narava je res vir inspiracije.
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Krasne so te ogrlice
gobe pa res dar narave
tako, kot tvoj talent
lp Tamara
Oseba Helena sporoča …
Res se vidi, od kje ti inspiracija za ves nakit. Tako topel in zemeljski je, kot je narava v teh dneh, ko si nadeva barve jeseni.
Možic, narejen iz bučke, je enkraten!
Oseba suzana sporoča …
Kako krasno, da ste se povezali z naravo. Saj niti ene oblike igre ni, ki ne bi imela vzorca v tej ali drugi vrsti resnega opravila, ki je, kot je samo po sebi razumljivo, časovno pred igro. In tako vsi skupaj uživate v nabiranju gob. Ti pa pričaraš razkošje v svojih izdelkih in jih toplo deliš z nami. Hvala tebi!
Suzi
Oseba Klara sporoča …
Res so krasne in čudovitih jesenskih barv. Ja, narava je res vir inspiracije. Kar se pa tiče gob... mmmm njami ...ampak samo, ko jih drugi naberejo... je bolj varno.
Oseba Danica sporoča …
Zelo lepe pgrlice.
Lp Danica
Oseba Janja sporoča …
Krasne barve si izbrala. Ogrlice so čudovite. Lp
Oseba Vladuška sporoča …
Vidim, da so te ze navdihnile jesenske barve. Jaz moram se v mislih presaltat na jesen, ker se vedno sem poletno razpolozena :) Krasne ogrlice so. In gobarjenje je nekaj posebnega in jaz imam veliko krasnih spominov, ko sva z ocetom hodila in jih nabirala. Zdaj ponavadi greva po kostanje. :) Lepo bodi.
Oseba moi sporoča …
U, la la, so tele krasne, bogate in čisto v tvojem stilu.
Kiksa pa ne bi opazila ;)