BOŽIČ PO MOJE........



Še dva dni in zaključil se bo veselodecemberski izziv.   
Današnja ključna beseda je Božič. V teh dveh dneh lahko poleg vseh že navedenih ključnih besed iz prejšnjih objav preko svojih izdelkov prikažete še Božič kot si ga zamišljate same.
Ker se vsako leto 25-ega najbolj veselimo druženja s sestrino družino in starši, sama pripravim praznično kosilo kakšen dan prej. Letos se je to zgodilo v nedeljo, ko smo skupaj  prižgali četrto adventno svečko…..Pa naj vam povem kako sem si ga zamislila………….
Najprej sem svoji družini pokazala vaše čudovite izdelke, prelepe komentaje ob novici leta, skupaj pa smo prebirali tudi vaše voščilnice. Vsem lepa hvala zanje, prav toplo mi je pri srcu ob prebiranju lepih prazničnih misli.  Vsak dan sem prva pri nabiralniku….
Pravzaprav smo ob zgoraj naštetem  spontano pričeli naše praznično druženje.
 
Na obešanko sem letos zapisala NAŠ BOŽIČ z namenom, da bi bil nepozaben in da bi spomini nanj živeli in ljubili dalje. Veliko prazničnih spominov je za nami, a je letos kljub vsemu praznični december nekaj posebnega. 
 
Najin prvi sin odhaja v svoje gnezdece.  Čeprav starševska vloga ni nikoli opravljena, vem da sva z možem opravila in dosegla en velik cilj. Vzgojila sva mladeniča, kar ni lahka naloga in zato sva si čestitala, kajti če so otroci pripravljeni zapustiti gnezdo, je to znak dobrega starševstva.  Najin drugi sin pa bo zdaj blažil sindrom praznega gnezda. Dogajanje mu je lahko v en lep vzgled, da si v bodoče tudi sam poišče svojo srečo.
Veseli december prinaša sladke skrbi, kako bi presenetili najdražje in jim izkazali spoštovanje, ljubezen, zahvalo za vse dobro k čemur so v zadnjem letu doprinesli s prisotnostjo v naših življenjih.
Zame pozornosti nosijo izjemno močno sporočilno vrednost, zato se želim potruditi, da so primerna situaciji in obdarovanju.

 
Letos sem izziv pričela tako, da z vami delim svoje zgodbe in odločila sem se, da ga tako tudi končam;
Če vzameš problem kot izziv in daš času čas, se ponavadi izide in če je komu problem, da letos ni snega, dobrodošel k nam v Antarktično pravljico, v družbo pingvinčkov, ki so letos poleg snežink tema veselega decembra na Metuljčici, ki je čisto dojenčkasta. 
 
Svoje drage sem po uvodnem govoru povabila v gostišče pri Sneženi pingvinki, z menijem kot se seveda spodobi za takšen praznični dan. 
 
Pričeli smo s šampanjčkom, nadaljevali s praznično juhco, glavna jed je bila seveda na način vseh mogočih slavnih kuharjev iz znanega gostišča pri pritlikavem in cesarsem pingvinu, za priloge pa snežni rizi bizi in krompirček v obliki ledenih pločš itd. Končali pa smo seveda  s sladico »iglu party«. 
 
Če verjamete ali ne, sem skoraj celo noč vrtela v rokah laks na katerega sem navezala snežinke in krasila naše »gostišče«.
 
 Ob glasbi našega hišnega benda, sem skupaj z njimi poplesavala in delo je steklo.   V začetku vikenda se je namreč dogajal tudi njihov praznični party.
To noč sem dokončala  tudi vse škatlice. Na dan ko sta mlada dva naznanila novico, smo se seveda tudi na veliko slikali. Izbrala sem sliko iz katere so mi v našem foto salonu izdelali a3 puzle z 88-imi puzli, ki sem jih razdelia na štiri dele  in če so si moji ljubi hoteli prislužiti tradicionalno družinko darilo, ki je vsako leto družabna igrica so  morali sestaviti sliko iz puzlov. Komaj sem uspale skuhati kavo, že je bila gotova.
Neverjetno smo se zabavali ob igrici Jungle speed, zvečer pa smo pogledali še en pocukrani film o dvanajstih božičnih drevescih.  Ostalim se je zadremalo že vmes, sama pa sem še za trenutek sedla ob prižgano smrežico, zaprla oči, in se v spominih vrnila v našo  pravljico………………. 

Komentarji

Oseba Valerija sporoča …
Pri vas je pa kot v pravljici, sem mislila, da je tako le v revijah in v filmih... Čestitke! Res si se potrudila in svojim dragim pričarala pravljično praznično vzdušje. Lahko so srečni, da te imajo. Bravo punca!
Oseba iris-irena sporoča …
O, kako čudovito. sem tudi jaz najprej pomislila, da gledam slike iz kake revije, potem me je pa zapis vlekel naprej do konca - lahko samo rečem -kapo dol! res ste imeli pravo pravljico! VSI SO LAHKO PONOSNI NATE.
LP
Oseba Helena sporoča …
Veš, zdi se mi, da sem bila z vami - tako lepo si vse opisala in pokazala. Čudovito lepo in res prava arktična pravljica. Izžarevate povezanost in skrb drug za drugega. Verjamem, da so veseli, ker te imajo in si zanje pravo bogastvo. Vse skupaj je neverjetno!
Oseba Vladuška sporoča …
Draga moja, neverjetno kaj znaš ti pričarati. Tudi meni se je zdelo, da sem z vami in vas opazujem v vašem prisrčen in toplem družinkem druženju. Res si pričarala pravo zimsko pravljico. Filmsko, ni kaj - ampak je še boljše, ker je resnično :) Lepe praznike!
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Draga Metuljčica....zbudila sem se ob tej zgodbi (jutranja kava namreč še ni prijela in zadela) utrujenosti ni več, plavala sem s tabo po arktični deželi in si zaželela, da bi bila majhen pajkec, ki bi si od bliže ogledala vso to zgodbo.... dekoracija je ....pozornost do vseh,....ha ha ha ...tvoja tamlada z mašno in napisom.... jaz ti samo želim, da uživaš v tem še naprej, da to še traja in traja, da res ceniš vsako minuto ....me veseli pa, da sem tudi sama en miceni del tega in da lahko uživam s tabo....drugo leto bo še večje veselje.....vem iz prve roke...čakam tamalo, da pride v varstvo, ker sem danes "babi servis".... hvala za tole dozo energije, ki sem jo danes prejela od tebe...čao
Oseba moi sporoča …
To je bilo res filmsko, toliko lepih stvari. Samo v filmskem svetu je za to pričarat potrebnih več ljudi, ti pa si vse skupaj naredila sama. Ne vem kako ti uspe, vem samo, da vse delaš s tako ljubeznijo in tvoji so resnično lahko srečni, da te imajo.
Krasna božična pravljica se mi je odvila pred očmi in kar vidim vas, kako uživate.
Vaš domek je res Dom z veliko začetnico in čeprav si je sin ustvaril svojega, se bo vedno rad vračal.
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Uau, kako je pa tole lepo! Prav res filmsko! Vse sem prebrala s takim užitkom, kot da sem bila zraven :)) Grem še enkrat pogledat slikice, ker so tako krasne ;)
Oseba ArtMBR sporoča …
Kaj bi si človek želel lepšega, kot da kakšen predprazničen dan ostaneš doma in da si vzameš čas za lepe stvari. Pri meni je med drugim tudi jutranje polažavanje v postelji, ki pa ga je danes prekinila prijateljica iz študentskih let, s katero sva kar pošteno poklepetali. No toliko me je predramila, da sem vstala, in si skuhala kavo in šla malo pokukat k Metuljčici. No tu pa me je skoraj kap. Kljub temu, da sem večino priprav spremljala z njo, pa je tale objava tudi meni nekaj enkratnega. Ja to je moja sestrična, točno taka, kot veje iz njenih besed in v dejanjih taka, kot kažejo slikce. Polna idej, ki jih tudi zna in zmore uresničiti sebi v veselje in v prvi vrsti svoji družini, pa še komu. Takšne ljudi, kot je ona svet potrebuje in jaz sem vesela, da jo poznam, pa še moje žlahte je. Naj se vam pravljica vleče še naprej in še naprej in naj se nikoli ne konča.
Oseba Tina Z. sporoča …
prav ganjena sem, tole je božična pravljica v živo ... prelepa pravljica ...
Oseba Tanja E. sporoča …
Jeeeee, to je pa tako izbrano lepo, odraz tebe kot človeka, izjemen trud in vso dušo si vložila v tole in verjamem, da je vsem udeleženim to v neskončen užitek. Sploh ni besed, s katerimi bi te pohvalila! Izjemno lepo, tekočutno in okusno. Bravo!!!!
Oseba oldpunca sporoča …
Tako lepo si vse zapisala, da imam sedaj, ko sem prispela do konca, oči solzne od ganjenosti. :-) Lepo je pri vas. Prelepo si okrasila stanovanje. Meni je pa slasten že za prebrati, kaj šele za pojesti. :-)) Čutim tvojo srečo in tvoj ponos. Tudi moje večje dete je zapustilo gnezdo, pa se vedno znova rado vrača domov. :-)Ni lepšega potrdila za dobro opravljeno nalogo biti starš.
Imejte se lepo še naprej. :-))
Oseba suzana sporoča …
Pravljica je lahko življenje in ti si to čarobnost pričarala. Vedrost in veselost sta sonce, pod katerim vse uspeva. In edino bogastvo je življenje, če znaš živeti svojo pravljico. IN pravijo, če lahko daš otroku eno samo darilo, mu daj navdušenje. Vse to in še več si pričarala v svoj dom. Ker sem ženska vem, da je veliko na tebi, toda ta notranji čar, ko izžareva sreča iz tebe, da vedno znova pritegneš ob svojem pogrinjku mize, da preprosto živiš otroka v sebi in deliš svoje veselje in čarobnost, vas je moralo vse popeljati v čudovito druženje. In takrat je ves trud poplačan, vse neprespane noči imajo svojo vrednost. In vidva s svojim dragim, sta svoje otroke, ne samo naučila služiti kruh. ampak napraviti vsak grižljaj slajši v življenju. Naj jim bo sreča naklonjena še naprej, da najdeta najboljši družici in si ustvarita čudovito življenje. Hvala ti, ker vse tako lepo deliš z nami, ker nas na koncu učiš biti pogumen in si upati sanjati in uresničiti svoje sanje.
Naj ob vsem tem voščim tudi vsem tvojim oboževalkam in oboževalcem 366 dni zdravja, sreče, ljubezni, uspehov, ustvarjalnosti.... vse dobro in lepo. SREČNO 2016! HVALA TI, ker si tudi zame. Res je velika sreča imeti tako čudovito osebo ob sebi. Naj se ti vse dobro in lepo povrne.
Oseba leycika sporoča …
Prečudovita objava. Vse te besede, ki si jih napisala. Pri vsa pa je bilo res čudovito čez praznike. Kako lepo si vse to izpeljala, si prav predstavljam nasmehe na obrazu, ko si jih tako lepo presenetila. Želim ti še vse dobro, ter srečno 2016 :)
Oseba Renata sporoča …
Waw.. prekrasno!!!
Oseba Tanja E. sporoča …
Vsi komentarji ob tej objavi so se me tako dotaknili, tale pa tako zelo, da sem si ga skopirala za inspiracijo. Hvala, hvala, ker ste:)