DANES JE NIKOV DRUGI ROJSTNI DAN


Kako hitro mine čas, spet komaj smo praznovali prvi rojstni dan, pa je tu že drugi. Kje je moj sonček, vprašam vnučka  in on s prstkom pokaže nase in teče TI.  Jaz pa rečem, ja, ti si moj sonček, potem pa dobim carto, pa lupčka in to je tako krasen občutek, da ga sploh ne znam opisati.
Ko bi vedeli kako lepo me pokliče, babi…., jaz se kar topim. Naš Nik ima najrajši knjigice in potem kaže in se začne; to je avto, to je  žoga, to je traktor,  to je stric,  jaz sem babi, to je dedi, ti si Nik…..Kako so dandanes pametni otroci. Čisto vse razumejo in to že pri dveh letih.
Ko sem ga učila, da sem jaz babi Darja, moja mami pa babi Tončka, je on odločil da bom jaz babi, moja mami pa babi babi.
Evo, malo sem vam morala poročat, ker je danes poseben dan, saj ima naš fant že drugi rojstni dan in tudi darilo se nekako navezuje na zgoraj zapisano. 
Darilo mi je zavila Zinka iz trgovine z darili Ideja, s katero skupaj  uživava v aranžiranju in potem nastane tole.  Priporočam obisk.
Knjigice, ki jih vidite v ozadju so zavite posamično, da bo več paketkov za odpirat, je luštno papirčke trgat, na vrhu pa moje ročno delo........


Za rojstnodnevni dan pa sem izdelala knjigo-zvezdo, ki me je navdušila pri sestrični in hitro sem tudi sama poiskala tutorial. 
Čez vikend sem bila vsa navdušena  in srečna, tako sem uživala ob sestavljanju zgodbice in res sem čisto vse kar sem si zamislila našla v Tininem kompletu Pri slonovih. In nisem bila edina. Martina je včeraj objavila čudovito voščilnico, namenjeno Niku.. Hvala iz srca. Včeraj ko sem sestavljala knjigo-zvezdo, mi je bila njena objava v pravo inspiracijo.
Lanska Suzanina  Pravljico o škratu Niku, pa je bila tako lepa poteza z njene strani in vspodbuda  zame, da tudi sama nekaj zapišem in nastala je zgodbica z naslovom: TI SI NIK, ki sem jo spodaj prepisala, je lažje berljivo,  kot iz priloženega kolaža

Na travniku Pri Slonovih so trije bratci sklenili, da se bodo naučili abecedo. Vsak dan tri črke, so se dogovorili. Prvemu slončku, ki  je slišal na ime Pepi,je bila najbolj všeč zadnja črka njegovega imena.
Bil je en velik lenušček. I je postavil tako, da se je nanj ulegel in zaspal. 
Drug slonček, z imenom Navihanček, pa je bil tako razposajen, da si je izbral črko N, ki se je nalezla njegove igrivosti in mu skoraj pobegnila z baloni. 
Tretji slonček  Jakob, pa  je v svojem imenu najbolj občudoval  črko K.
Tako zelo mu je bila všeč, da je iz nje naredil  krono in jo ponosno nosil na glavi. 
Navihanček je še vedno lovil  svoj N, Jakob je hodil tako vzvišeno, da se je zaletel v ograjo in še vedno šteje srčke in zvezde. Samo lenuščku je prijalo sedenje in počivanje. Odločil se je, da bo črke malce zvadil. 
Najprej je  napisal celo vrsto  N-jev, potem celo vrsto I-jev,in potem še celo vrsto K-jev. Ko je prebral črke navzdol, je pisalo NIK. 
Lani so fantka, ki je v njihovem  živalskem vrtu praznoval rojstni dan klicali NIK. Vsi trije so se nadvse sladkali z dišečim senom, ki jim ga je NIK prinašal.
Pepi je končno priklical bratca. Tudi onadva sta se takoj spomnila NIKA. Predno so vsi trije odšli »čofkat« in spat, pa so sklenili, da Niku naredijo rojstnodnevno kapo. Srčno si želijo, da jih tudi letos obišče.

Komaj čakam  popoldan, ko spet dobim carto in lupčka.....


Komentarji

Oseba Klara sporoča …
Ooo kakšna luštna zgodbica o slončkih, ki imajo radi črke :)! Voščilnica je pa res čudovita... Bravo babi :)!
Oseba Helena sporoča …
Oh, Darja, saj ne vem, s čim si me bolj navdušila: s knjigico ali z zgodbico. Uživala sem ob branju in zraven pridno gledala še posamezne "liste", ki zgodbo slikovno spremljajo. Prepričana sem, da ti bo Nik za to darilo povrnil s posebej veliko carto in kupom lupčkov. Lepo praznujete in čestitke Niku za dve leti!
Oseba Tina Z. sporoča …
ti si res super babica, tako srčna!
tale knjigica je paša za oči, zgodbica pa za srce.
in tako je fajn, ko imajo otroci radi knjige - sem prepričana, da jim ta navdušenost od majhnega ostane za zmeraj oziroma se jim po kakšnih turbolentnih najstniških letih zopet vrne, vsaj upam tako.
Oseba Valerija sporoča …
Kako lepo si se potrudila za vnučka. Čudovito knjigico si mu izdelala, pa še tako lušno zgodbico zapisala.
Ja, čas res hiti, še malo, pa bomo že mi prvo svečko pihali, pa se mi zdi kot včeraj, ko sem ga prvič stisnila v objem...
Oseba Aleksandra sporoča …
Kako dobra babica - pisateljica. Vse dobro malemu Niku. Pozdravček Aleksandra
Oseba oldpunca sporoča …
Babi, ti si zakon! :-) To ti bo rekel tudi NIK čez leto ali dve. Knjigice morajo res biti zavite vsaka posebej. Za otročke je najbolj pomembno, da za rojstni dan dobijo veliko daril. Tvoja zvezdasta zgibanka s slončki in pravljico je sanjsko lepa. Vem, da jo bo Nikova mamica skrbno shranila, da jo bo Nik občudoval tudi, ko bo že velik fant. Lepo praznujte! <3
Oseba Vladuška sporoča …
Ja pa iiiiiiiiiii, babi jaz bi tudi tako daaaaaariiiiiloooooo :) Kako fantastično. V izvedbi in v besedah. Kar pokam od navdušenja nad tvojim izdelkom in srčno upam, da nam bo Nik enkrat pokazal to umetnijo.
Oseba Moje drobtinice23 sporoča …
Joooj babi, ti si res zakon:) Zgibanko, ki si naredila za Nika je fantastična!!!
Tako super ideja za darilo. Vse najboljše Niku ♥♥♥
Oseba Zvonka sporoča …
Babi Darja, ti si res taka babi, ki si zasluži veliiiik koooooš objemov in poljubčkov.Tako si pozorna in čudovito zgibanko si izdelala Niku. Želim mu veliko lepih, nasmejanih in zdravih dni.
Oseba ArtMBR sporoča …
Babi- Nik naveza je fantastična, obojestransko navdušenje, ljubezen. Se vidi, da si imela pri izdelavi izvirnega darila svojega vnučka vseskozi v mislih. Zelo lepo si strani v zvezdni knjigi povezala še z lastno, poučno pravljico. Res darilo, za vse večne čase. Slončki, ki se kobacajo po knjigi in premetavajo črke, pa še sonček jih greje. Lepo. Imejte se lepo in bodite zdravi, danes, jutri in vse dni naprej.
Oseba moi sporoča …
Ja, to je pa darilo in pol. Take zgodbice in take knjigice zvezde pa ne dobi vsak. Res si zaslužiš vseh objemov in poljubov in še več.
Oseba Hali sporoča …
Čudovito darilo in prekrasna zgodbica. Vse najboljše malčku!
Oseba suzana sporoča …
Bravo babi, Nik je zagotovo z navdušenjem odpiral vse po vrsti in vi ste ga z zanimanjem opazovali in bili navdušeni. Pravljca je čarobna in knjigica v obliki zvezde,brez besed. Tile slončki pa so prav očarljivi in zabavni.
Oseba Marija sporoča …
Darja, ti si neverjetna. Ob tej objavi mi je kar dih zastal. Vsako stvar narediš v nulo natančno in tvoj Nik bo več kot navdušen nad darilom. Krasna pravljica sestavljena v prekrasno zvezdico. Res lepo.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Babi sedi 5 - fantastično si pocartala svojega vnučka :)! Kar se tiče pa izvedbe knjigice in zgodbice... obvladaš, ni kaj :=. Samo kdaj st aminili ti dve leti? :)
Oseba *Urška* sporoča …
Pa ti si prav carska babi.Več kot fantastično darilo si naredila svojemu vnučku.Super ideja.Moj poklon.
Oseba Natasa sporoča …
Vse najboljše malemu Niku, tvoja knjiga je pa naravnost čudovita! Kako pozorno in lepo darilo!
Oseba Tina sporoča …
Ja, Darja!!!...čisto si me očarala in začarala s tvojo objavo. Najprej vse najboljše vašemu Niku...tebi pa milijon pohval in pokon za tako izjemno čudovito darilo.
Oseba Unknown sporoča …
This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site. avg-antivirus-crack
Oseba tayyab sporoča …
Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.Jetbrains Phpstorm Crack
Oseba upmypc sporoča …
I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing
gta-vice-city-crack/
Oseba abdul sattar sporoča …
Thanks for the great message! I really enjoyed reading
you could be a good writer. Evil Alvzis notes blog and testament
will finally come back later. I want to support
keep writing well, have a nice weekend!
musicbrainz picard crack
microsoft office 365 crack
syncios data recovery crack
Oseba Sabir sporoča …
On the Internet, I was happy to discover this installation.
It was a wonderful read and I owe it to you at least once.
It touched my interest a little and you kindly kept it.
Become a fan of a new article on your site
airparrot crack
nahimic crack
output arcade crack
vlc for windows crack