SLIKARSKI PARTY

Pred nekaj leti sem narisala svojo prvo sliko, ker me je nečakinja povabila na družinski party, saj ji je sestra za rojstni dan pripeljala prijateljico slikarko, ki nam je pokazala nekaj osnov.

 
Mojstrica je hitro  dojela, da je ustvarjanje pač stvar, ki jo vsak doživlja po svoje in da meni to s čopičem ne gre, pa mi  je čopič  preprosto vzela.  Stvar se da poenostaviti in poudariti kar je potrebno, če uporabiš prste; je dejala. O, ja packam pa rada. So pač razkuštrane, te moje sončnice, a sem jim vdahnila življenje. Rada imam barve, pravijo da se preko njih lahko spoznava svoja čustvena stanja, pa še spremenimo  jih lahko na želen način.
No, takole mimogrede sem postala slikar.
Zdaj pa k letošnji zgodbi in moji drugi sliki.
Prejšnji teden sem bila v Ljubljani in prijateljica Suzana me je presenetila s slikarskim partiyem. Še dobro, da nisem vedela kam grem, ker kot sem že zapisala, nisem jaz neki slikar………ampak ko padeš notri……, punce tole je res super…
Zakaj nebi svoje občutke zlili na platno, pa naj bodo takšni ali drugačni in morda s tem okrepili intuicijo in našli odgovore in rešitve, kjer smo prej videli le težave.
Hvaležna sem za ljudi, ki znajo presenetiti. Prijateljica je že prava umetnica, da pa ne govorim o njeni hčeri. V dar sem dobila njuni mojstrovini, ki zdaj krasita mojo ustvarjalnico.  Hvala obema, da sta tudi zame…….
 



Komentarji

Oseba ArtMBR sporoča …
Pripravila si nam krasno razstavo. Obe tvoji sliki kažeta na tvoj skriti talent, le strah je treba premagati. Kar si dobila v dar pa sta res že pravi umetnini. Enako tvoje sončnice. Tudi sama sem se že enkrat poskusila v slikanju in vem, kako je, ko not padeš, ampak žal na tolikih področjih se je težko izpopolnjevati.
Oseba Valerija sporoča …
Prekrasne slike. In sončnice si narisala s prsti. Čudovito!
Oseba moi sporoča …
In ti nam govoriš, da nisi za slikanje. Sončnice so prečudovite in res fino še za drugi tečaj.
Oseba Andreja sporoča …
Slika s sončnicami je čudovita :-)) Zelo dobro ti gre od rok tudi slikanje.
Oseba oldpunca sporoča …
O, kako krasna slikarska razstava! :-) Tvoje sončnice so čudovite, tako polne življenja, da je veselje. Nikar ne reci, da ne znaš. :-)) Tudi senčenje ti gre dobro od čopiča. Sliki, ki si ju dobila v dar, pa sta pravi umetnini. Nad spodnjo sem popolnoma navdušena.
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Bravo za tale slikarski "poizkus".....kar nadaljuj, verjemi, da imaš roko za to....baje pa se da še ogromno naučit. Sončnice so pa res kot en kup sončkov in res ne reci nikoli več, da ne znaš...ko se spet vidiva, ti bom jaz narisala eno rožico, samo toliko da vidiš kaj se to pravi "ne znam risat" ...potem pa boš takoj začela govorit, da si Picasso.
Darilca krasna, v zadnjo pa kar gledam in gledam...fascinantna je...tema in barve. SLIKAJ!!!!!!! ZNAŠŠŠŠŠŠ!!!!čao
Oseba Danica sporoča …
Ne da si samo odlična ustvarjalka, tudi slikarstvo ti ni tuje.
Sončnice so meni najljubši cvet. Si kar predstavljam s koliko nežnosti so tvoji prsti drseli po platnu, ko si jih risala. Fantazija!!!
Oseba Helena sporoča …
Prva je nastala kar s prsti??? Vauuu, skriti talent in dobro ti gre tudi v drugo. Prijateljica je zadela v nulo s slikarskim partyem. Drugi teden nadaljuješ v Europarku na Artovem kreativnem tednu :)
Super slike in obe, ki si jih dobila v dar, sta čudoviti.
Oseba Vladuška sporoča …
Očitno si odkrila še eno svoj talent in prva s sončnicami me je že povsem očarala. In narejena je s prti, praviš. Svetovno. In presenečenje je tudi povsem uspelo in super stvari so nastale.
Oseba suzana sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba Tina Z. sporoča …
same mojstrovine na kupu, obožujem sončnice - narejene tako, na prav poseben način, pa še posebej. bravo, le nadaljuj še s tem talentom!
Oseba suzana sporoča …
Ja, čudovite slike. Veš mislim, da imaš talent. Tele sončnice so čudovite. Pa še en majhen popravek, metuljček je res risala Urška, tiste dve Afričanki, pa so od učiteljice Lili, ki sem ti jo podarila, ker ti je bila všeč. Tako, da imaš sliko tudi od prave umetnice. Ja, drugače pa sedaj sem prepričana, da se človek lahko nauči vsega, kar želi, tudi če ni talent in prav imaš, čudovita sprostitev in zabava. Hvala tebi za čudovit vikend.
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
OOoo! Prelepo, razvijaj svoj talent, zelo dobro ti gre od rok.
Oseba Janja sporoča …
Vau za sončnice, ki so mi zelo všeč. Lepe slike sedaj krasijo tvojo ustvarjalnico. Lp
Oseba Ne-Ja sporoča …
Zakaj si tko skromna, slike so čudovite! Obvladaš, tako da kar nadaljuj s tem :)