torek, 19. marec 2013

VABILA - okrogla obletnica
Vsaka melodija je bitje zase, ima svoj telesen obraz, svoj živ pogled, svojo besedo in kretnjo. Vsaka odpre vrata na stežaj mislim in spominom brez števila; in vsaka pesem je doživljaj, ki ostane v duši neizbrisljiv, je zapisala Klara v tej objavi - še pet dni do žrebanja glasbenega bonbončka

 (Klara še vedno čakam na tvoj naslov, da ti pošljem ogrlico, ki si jo prislužila ob komentarju tule)
Ko preberem to misel, se mi zazdi, kot bi bila očetova.  

Ravno v mesecu marcu,  ko se glasbeno izražam tudi sama, me je oče poprosil za izdelavo vabil. Seveda v naši družini ne gre brez glasbe in prav z veseljem sem se lotila izdelovanja. Včasih se preprosto vse »poklopi« tema meseca in očetova ljubezen do glasbe, ki je bila in je še vedno njegova velika ljubezen.
 
Končno sem se naučila, da moram poslikati tudi kakšno vmesno fazo, saj končni izdelek pravzaprav ni nič posebnega,  a  sam potek, od ideje do cilja, preko izbranih barv, senčenja, zlatenja, dodatka tiste tretje barve za popestritev, ne preveč, le malo,  postavitev, zapis;  vse to pomeni ustvarjati  s tisto ustvarjalno noto, s katero se že ponavljam  kot bi pela refren. Tokrat so bila prisotna še čustva, saj sem tudi preko ustvarjalnega druženja  večkrat dejala; to imam po njem; po svojem očetu. Ko je dejal, da vabil najrajši nebi poslal, ker so mu tako ljuba,  mi je kot že tolikokrat ob njem, srce preprosto zaigralo.


17 komentarjev:

 1. Kako lepo, čudovita vabila Metuljčica.
  Kako ponosen in vesel je lahko oče. 70 pomladi-lepa leta, naj mu zdravje dalje služi, da bo še veliko lepih melodij v vašem domu.
  Lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 2. uf tole pa je projekt. zelo elegantno

  OdgovoriIzbriši
 3. Oooooooooh, neverjetno! Koliko dela, koliko časa, detajlov ...!!!?? Že s fotografij je videti, da si naredila nekaj enkratnega, kaj šele, ko to držiš v rokah. Fenomenalno, Darja.

  OdgovoriIzbriši
 4. Joj kako mi je všeč tista prva slika, ko je na njej ogromno čudovitih vabil! Zelo lepa si naredila in ni čudno, da bi jih oče obdržal kar zase; ampak kaj mu bo toliko vabil, važno je, da si je prihranil enega za spomin na zelo ustvarjalno hčerko :-))

  OdgovoriIzbriši
 5. Se strinjam s tabo...velikokrat je sama izdelava pravi projekt. Ti si ga izpeljala do popolnosti. Krasna vabila si ustvarila. Tvoj oče je lahko upravičeno ponosen nate. :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Čudovito si izdelala ta vabila. Kot je videti, ni bilo tako malo dela.
  Tudi meni je prva stran zelo všeč. Lp

  OdgovoriIzbriši
 7. Prekrasna vabila si naredila. Lp

  OdgovoriIzbriši
 8. kako so lepa in prav nekaj posebnega, saj si vanje vložila res veliko truda. lp

  OdgovoriIzbriši
 9. Koliko detajlov! Čudovita vabila si ustvarila. Oče je res lahko ponosen nate :-)

  OdgovoriIzbriši
 10. Ko boš imela čas pokukaj na moj blog,
  Lep dan Tamara

  OdgovoriIzbriši
 11. Tisti pregovor, kateremu spet ne vem avtorja je, da je treba v mladosti ljubiti, v zrelosti pisati knjige in spomine in v starosti naposled govoriti resnico. Metuljčica, kot vedno je prijetno brati in opazovati tvoj potek dala, ki je z posebno ljubeznijo stkan v lepoto izdelka. In kadar je duh prost, pride iz njega čarobnost. Človek bi lahko rekel, da se zvezde sramujejo in da so ob tvojih izdelkih samo še kresnice.Naj ostane čarobnost. Vse dobro in lepo tako tebi kot ostalim ustvarjalkam Suzi

  OdgovoriIzbriši
 12. Tole je pa kar bil zalogaj. Toliko enih delčkov je bilo potrebno skombinirati v celoto. Zelo všečna.

  OdgovoriIzbriši
 13. vavu, čudovita vabila. Vidi se, da si v izdelavo vložila veliko ljubezni, časa in energije. No, ampak saj so za očeta.

  OdgovoriIzbriši
 14. Odlično se mi zdi, da si prikazala tudi vmesne faze, saj ob končnem izdelku pozabimo koliko truda, idej in dela je v njem na koncu. Vabila so čudovita in čisto normalno, da jih očetu sploh ni bilo poslati :) ampak takšna vabila bodo pristala tudi na policah povabljenih, o tem ni dvoma. Ne strinjam pa se z nečim, kar si med drugim zapisala: 'Končno sem se naučila, da moram poslikati tudi kakšno vmesno fazo, saj končni izdelek pravzaprav ni nič posebnega,...' To sploh in nikakor ni res. Končni izdelek je definitivno nekaj čisto posebnega in čudovitega in zagotovo od tvojih papirnatih izdelkov meni najljubši do sedaj.

  OdgovoriIzbriši
 15. Vladka, lepa hvala za tvoj komentar, ki mi je polepšal nedeljo.

  OdgovoriIzbriši
 16. ČUDOVITO, ČUDOVITO, ČUDOVIT0!

  OdgovoriIzbriši
 17. Krasna vabila si naredila in prav razumem tvojega očeta, da jih ne bi poslal ;)
  Prav gotovo si je shranil enega za spomin.
  Super, da si poslikala potek, tu se šele vidi, koliko dela je s takimi vabili. In končni izdelek je čudovit.

  OdgovoriIzbriši